Compania iRobot ar putea să vândă datele colectate de aspiratoarele inteligente Roomba

Despre eficiența aspiratoarelor inteligente iRobot Roomba și despre felul în care ne ușurează activitățile casnice, am tot auzit în ultimii ani, însă în ultimele zile o nouă veste legată de vestita companie producătoare face înconjurul lumii.

irobot-roomba

Se pare că micile ajutoare din locuințe n-au fost programate să scaneze suprafața de aspirare doar cu scopul de eficientiza procesul de aspirare, ci și de a transmite aceste date către compania iRobot. Mai mult odată cu avansarea tehnologiei, aspiratoarele ar putea indica detalii și despre alte poziționarea altor electrocasnice din locuință.

Adevărata problemă însă o reprezintă faptul că aceste date ar urma să fie vândute către giganți precum Google, Amazon sau Apple. Stirea vine în urma unei declarații controversate a CEO-ului companiei, Colin Angle, ce ar fi menționat faptul că aspiratoarele cartografiază locuința utilizatorului, iar harpa ar putea fi vândută altor companii.

După ce a fost atacat de presă și public pentru declarația sa, acesta a revenit cu o nouă declarație oficială în care a specificat faptul că nu va oferi niciodată datele adunate de aspiratoarele inteligente unei terțe persoane. În aceeași declarație s-a menționat și faptul că vorbele CEO-ului fuseseră interpretate greșit într-un interviu Reuters și de aici ar fi pornit tot scandalul.

Totuși sunt conștientă de faptul că aceste aspiratoare au nevoie de tot mai mulți senzori să își facă treaba cât mai bine, poate chiar și camere, pentru a mapa suprafața de aspirare, ceea ce face ca grijile legate de intimitatea utilizatorului să fie destul de întemeiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.