ChatGPT folosit pentru emiterea deciziilor judecătorești!

Dacă până acum procesele se întindeau pe luni de zile, poate ani, până când se lua o decizie judecătorească, ei bine iată că în Marea Britanie lucrurile vor începe să se miște mult mai repede, căci deciziile judecătorești vor fi generate în doar câteva zile cu ajutorul ChatGPT, ce va analiza cazuri similare, care au fost judecate anterior.

Judecătorii din Anglia și Țara Galilor au obținut aprobarea pentru a folosi inteligența artificială, cu scopul de a grăbi soluționarea cazurilor și ușurarea activității lor. Vor fi și anumite limitări, e adevărat, însă totuși mi se pare un pas important ca pentru astfel de decizii să existe participarea AI, în condițiile în care testele efectuate până în prezent au generat rezultate nefavorabile.

Așadar dacă ajungi în instanță în Marea Britanie, ai șanse mari ca soarta să ți-o decidă AI-ul. În condițiile acestea cred că mulți vor fi de acord că mai bine aștepți luni de zile, până la acordarea deciziei judecătorești. E adevărat și o astfel de decizie poate fi greșită, dar parcă ai mai multe șanse să obții o judecată corectă. Cel puțin deocamdată. Cu siguranță va veni și momentul în care AI-ul va putea fi folosit în mod eficient și în acest domeniu. Și nu cred că acel moment este îndepărtat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.