CES 2021: Prototipul smartwatch-ului care măsoară noninvaziv nivelul glucozei din sânge

CES 2021 aduce o grămadă de lansări inedite, dar și prezentarea unor prototipuri extrem de interesante, în ciuda faptului că anul acesta vorbim de un eveniment virtual.

De exemplu, Quantum Operation Inc., un startup japonez susține că au realizat un wearable care poate măsura nivelul glucozei din sânge fără a mai fi necesară înțeparea pielii, așa cum se procedează în prezent. Se pare că prezența spectrometrului ar face posibilă această opțiune.

Prototipul companiei arată fix ca un smartwatch, care pe lângă măsurarea glucozei din sânge, va putea realiza și ECG.

Rezultatele monitorizării vor fi afișate la 20 de secunde de la activarea opțiunii. Așadar, toată procedura de măsurare a nivelului glcozei din sânge ar putea deveni în curând o procedură noninvazivă.

Compania japoneză nu este singura care încearcă concretizarea acestei idei. Mai multe companii, printre care și Apple au mai încercat să includă această opțiune pe smartwatch-urile lor, dar până acum nu s-a concretizat nimic.

În momentul de față, prototipul companiei japoneze nu este bine pus la punct cu această tehnologie de măsurare a glucozei din sânge. Încă sunt destul de multe fluctuații. Așadar mai au de lucru la acuratețea informațiilor oferite, dar să sperăm că în 2021 vom vedea această funcție pe mai multe smartwatch-uri, precum și EKG, SP02. Cu siguranță opțiunile acestea ar face ca interesul să crească și mai mult pe această nișă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.