Samsung anunță cauzele ce duceau la exploziile lui Galaxy Note 7

După luni întregi de investigații cu privire la cauzele ce făceau ca bateria lui Galaxy Note 7 să explodeze, iată că a venit și momentul concluziilor. Pe data de 23 ianuarie, reprezentanții Samsung anunțau rezultatele anchetei în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Seul.

note 7 conferinta

Se pare că au existat două cauze ce au dus la explozia bateriei:

1. Proiectare defectuoasă! Colțul drept din partea superioară a bateriei a fost proiectat greșit, ceea ce a dus la îndoirea electrozilor, urmată de un scurt circuit și implicit explozia.

2. Samsung a folosit baterii de la un alt furnizor! Acestea veneau din start cu un defect de sudură, ce provocau scurt circuit.
Ancheta realizată de 700 de persoane, a presupus o testare amănunțită a 200.000 de smartphone-uri, dar și a 30.000 de baterii suplimentare, iar constatările au fost validate de 3 firme externe.

cauzele ce au dus la explozia lui Galaxy Note 7

Cu ocazia prezentării cauzelor ce au dus la pierderi uriașe pentru gigantul coreean, reprezentanții Samsung nu uită să ne prezinte și măsurile implementate pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete vreodată.

Așadar, partea bună a lucrurilor este că producătorul a implementat un nou sistem de verificare în 8 pași, pentru prevenirea unor astfel de situații. Asta presupune noi procese pentru verificarea calității și a siguranței produselor, precum și o serie de măsuri suplimentare ce impun o verificare minuțioasă a bateriei.

Cu alte cuvinte, conferința de presă, ce a fost organizată înainte de lansarea lui Galaxy S8, vine ca o asigurare că Samsung și-a învățat lecția și în cazul noilor device-uri nu va mai apărea o problemă similară cu cea de pe Galaxy Note 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.