5 camere video compacte – care va fi noul tău model?

camere video compacte

Ne place să surprindem tot felul de momente interesante, inedite sau mai nou, facem vlogging, live-uri pe YouTube. Prin urmare, camera video a devenit un must have pentru cei mai mulți dintre noi. Dar să nu fie orice cameră, ci una care să filmeze la o rezoluție bună, cu stabilizare optică, cu fișiere ușor de prelucrat, să fie ușoare, să le putem transporta cu noi oriunde. Iar lista poate continua.

În ultimul deceniu camerele video au devenit tot mai compacte și mai performante, unele dintre ele rivalizând cu succes echipamentul profesional, de mare gabarit.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi o cameră video compactă:

  • Rezoluție – camerele pot filma la o rezoluție HD, Full HD sau 4K(de 4 ori mai mulți pixeli decât la o rezoluție Full HD)
  • Frame Rate – sau numărul de cadre surprinse pe secundă. Un frame rate mai mare îți permite să redai o filmare chiar și cu încetinitorul.
  • Zoom – un zoom ok înseamnă 20x. Pentru un zoom mai mare, vei avea nevoie și de un trepied, pentru ca filmările să fie calitative.
  • Stabilizator de imagine – o stabilizare optică activă este potrivită pentru cei ce au de gând să se miște în timp ce filmează.
  • Wi-Fi – consider că este necesar pentru un transfer rapid pe telefon sau tabletă. Totodată, te va ajuta să controlezi camera de la distanță.

 

Am făcut o selecție cu 5 camere video compacte pe care le regăsești mai jos:

1. Sony FDR-AX33, Ultra HD 4K – vine să susțină introducerea noastră în ceea ce privește rivalizarea echipamentelor profesionale. Astfel, acestă cameră video se evidențiază prin claritatea imaginii. Doar accesând pagina de prezentare a produsului și aproape că te plictisești de cât scroll down trebuie să dai pentru a străbate toate informațiile despre ea, precum și funcțiile cu care este dotată. Noi îți spunem ce-i mai important. Cu ajutorul ei, vei realiza filmări 4K foarte calitative, ceea ce înseamnă că vei surprinde chiar și cele mai mici detalii. Totodată, pentru că este foarte ușoară îți va fi extrem de simplu să o manevrezi și să o depozitezi, iar cu stabilizatorul optic SteadyShot vei putea surprinde cele mai tari faze chiar și din mișcare, fără a se pierde din claritate. Nu în ultimul rând, trebuie spus că acestă cameră video îți permite să editezi un clip în timp ce-l realizezi prin adăugarea unor efecte speciale potrivite momentului.

sony-fdr-ax33

Vezi în magazin

2. Sony Handycam HDR-CX240E, Full HD – se evidențiază printr-un puternic procesor de imagine (BIONZ X ) și un obiectiv superangular (ZEISS) menite să surprindă și cele mai mici detalii prin reducerea nivelului de zgomot din imagini. Același procesor, mult mai rapid și mai puternic, alături de senzorul CMOS Exmor R face ca imaginea înregistrată să pară extrem de naturală. Bateria îți asigură un timp neîntrerupt de înregistrare, de 130 de minute. Mai mult, poți testa înregistrarea video duală, pentru ca la final să ai două filme într-unul singur. Este de fapt același film, însă poate rula în două formate diferite.

Sony Handycam HDR-CX240E

Vezi în magazin

3. Panasonic HC-V770 este o cameră video ce filmează la o rezoluție Full HD. Are obiectiv cu zoom optic 20x și stabilizare imagine Hybrid Ois+, pentru a filma cu ușurință orice subiect. Cadre cu un contrast puternic? Da, cu ajutorul opțiunii HDR. Are conectivitate Wi-Fi, pentru o monitorizare de la distanță. Mai mult de atât, aparatul oferă posibilitatea suprapunerii unei imagini secundare, astfel încât să incluzi două unghiuri diferite în același cadru.

Panasonic HC-V770

Vezi în magazin

4. Canon LEGRIA HF R68 este o cameră video, cu funcții avansate, ce filmează la o rezoluție Full HD. Camera are un senzor de stabilizare Intelligent IS, obiectiv cu zoom optic 32x. Ecranul de 3 inch este tactil capacitive. Include și Wi-Fi, dar și NFC. Prețul ajunge la 1549 lei.

Canon LEGRIA HF R68

Vezi în magazin

5. JVC GZ-R415 este o cameră video rezistentă la apă, cu ajutorul căreia poți filma la rezoluție Full HD, chiar și în ploaie sau pe ninsoare. Până la urmă precipitațiile nu ar trebui să ne împiedice să surprindem cadrele dorite. Mai mult de atât, o poți folosi și în apă, până la o adâncime de 5 m. Este potrivită chiar și pentru a face față temperaturilor scăzute, de până la -10°C sau șocurilor provocate de căzături de la 1,5 m înălțime. Autonomia este de până la 5 ore.

JVC GZ-R415

Vezi în magazin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.