Acasă » Stiri » Butonul Bixby de pe Galaxy S8 nu mai poate fi reprogramat!

Butonul Bixby de pe Galaxy S8 nu mai poate fi reprogramat!

bixby

Proaspăt lansat la finele lui martie, noul flagship Samsung Galaxy S8 vine echipat de data aceasta cu propriul asistent virtual, denumit Bixby, ce poate fi accesat de pe butonul din lateral, alocat special pentru această caracteristică. În condițiile în care telefonul este dotat și cu Google Assistant, iar Bixby face cam același lucru, fără a aduce noutăți în acest domeniu, mulți utilizatori nu prea văd rostul acestei funcții.

Deja dezvoltatorii de aplicații s-au grăbit să lanseze un software ce permite remaparea funcționalității butonului, însă se pare Samsung nu este de acord cu acest aspect, blocând posibilitatea schimbării funcționalității butonului printr-un update în format OTA(over the air).

Deși Bixby nu vine cu nimic nou față de ceilalți asistenți virtuali de pe piață, acesta stă la baza unei strategii bine definite. Gigantul coreean va face tot posibilul ca Bixby să capete o popularitate tot mai mare în rândul utilizatorilor, astfel încât treptat să își câștige independența față de software-ul dezvoltat Google. Va fi nevoie de timp, de update-uri, de noi funcții pentru ca noul asistent dezvoltat de Samsung să reușească să ia locul Google Assistant în preferințele utilizatorilor de smartphone, însă Samsung mizează pe faptul că au resursele necesare să ajungă acolo.

Deocamdată Bixby primește o bilă neagră, se lansează încă într-un stadiu nefinalizat, nu are comenzi vocale și nu poate fi integrat cu alte servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *