Bucharest Technology Week 2016 – pentru pasionații de tehnologie

Pentru pasionații de tehnologie, gaming, mașini futuriste, sfârșitul de săptămână a fost unul extrem de încărcat. Expoziția de tehnologie Bucharest Technology Week s-a desfășurat în piața George Enescu, la Ateneu, începând de vineri, 27 mai și s-a încheiat duminică 29 mai.

Și pentru că tot ce este nou în materie de tehnologie, este și pe placul meu, bineînțeles că nu aveam cum să lipsesc de la eveniment. Târgul nu a fost foarte mare, însă a fost suficient încât să asigure o porție zdravănă de distracție și voie bună în compania unor gadgeturi interesante și inovative, dar și testarea unora dintre ele.

Roboțeii Ubtech aduși de Quickmobile au reprezentat atracția standului. Sincroanele lor au reușit să capteze cu ușurință atenția trecătorilor, astfel că în jurul standului se crea destul de repede aglomerație pentru micul spectacol al roboțeilor extrem de simpatici.

Roboțeii Ubtech

De altfel puteai pleca și cu un mic suvenir de la standul Quickmobile. Polaroid Snap este aparatul de fotografiat ce merge pe principiul modelului de ”poză la minut” dacă îți mai amintești. Doar că aici primești o poză mică, de efect pentru cei ce vor să ofere un mic suvenir. Prețul este destul de accesibil, aproximativ 600 lei, prin urmare îl poți oferi cadou unei persoane dragi, pasionată de fotografie.

Polaroid Snap

Aspirator iRobot Roomba – are grijă ca locuința ta să fie impecabilă, fără ca tu să depui vreun efort.

iRobot

Drone profesionale de la Fae-drones au făcut spectacol deasupra târgului.

drona

La standul Samsung se putea experimenta realizatea virtuală cu ajutorul headset-ului Gear VR.

gear vr

Imprimanta 3D a fost și ea prezentă, realizând și câteva demonstrații pentru cei interesați.

imprimantă 3D

Atracția cea mare a fost reprezentată dispozitivele pe una sau două roți( hoverboard, monocicluri, biciclete, trotinete electrice). Unele erau ușor de manevrat și păreau destul de intuitive, iar altele necesitau ceva mai mult exercițiu pentru acomodare.

Bucharest Technology Week

Bucharest Technology Week

Bucharest Technology Week

 

Pasionații de mașini s-au putut delecta cu câteva modele electrice sau hibride, precum:

Tesla model S – o mașină elegantă.

Tesla model S

Lexus RX 450h – lux la superlativ

lexus 450h

BMW i8 – un model pe care este imposibil să nu-l observi.

BMW i8

Passat GTE – grupul Volkswagen prezent la târgul de tehnologie, demonstrează că are puterea de a merge înainte, în ciuda scandalului cu modelele diesel.

Passat GTE

Toyota Rav 4 hybrid – un SUV reinventat

Toyota Rav 4 hybrid

BMW i3 – este modelul cu care BMW pășește în lumea mașinilor ecologice

BMW i3

Renault Twizy – pare a fi soluția potrivită pentru traficul extrem de aglomerat din București. Este mică, se strecoară ușor în trafic și cu siguranță îi găsești ușor un loc de parcat.

Renault Twizy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.