Așa arată bateria care îți încarcă telefonul în 60 de secunde

Bateria care îți încarcă telefonul în 60 de secundeProbabil că una dintre problemele cele mai des întâlnite la electronicele din zilele noastre este autonomia destul de scăzută a bateriilor, aspect pe cale să se schimbe în viitorul apropiat. Și asta se datorează echipei de cercetare de la Universitatea din Stanford, ce a reușit să realizeze o baterie din aluminiu, ce se încarcă complet în 60 de secunde. Mai exact în compoziția sa se folosește aluminiu și grafit, materiale sigure și ieftine.

Dacă la modelele actuale, se folosește litiu, cunoscut ca și element chimic reactiv, cu noile baterii se elimină riscul unui posibile explozii în cazul unei lovituri. În plus faptul că noua baterie nu prezintă riscuri de explozie, face ca aceasta să poată fi utilizată chiar și în electronicele flexibile, bateria putând fi îndoită fără nici un fel de probleme. Aceasta nu se încinge și nici nu va exploda, nici măcar dacă este găurită.

Deși se încarcă în mai puțin de un minut, bateria prezintă și avantajul de a rezista chiar și la 7500 de cicluri de încărcare, fără să își piardă din capacități. Ca și o comparație, cea pe bază de litiu, are o rezistență de aproximativ 1000 de cicluri de reîncărcare.

Totuși produsul nu este atât de perfect pe cât ne-am dori, fapt ce duce și la amânarea lansării lui pe piață. Tensiunea produsă de aluminiu este destul de slabă, problemă ce cu siguranță va fi rezolvată în viitorul apropiat. Însă acest aspect face ca data implementării noi tehnologii să fie incertă. Totuși putem afirma că este un pas înainte către rezolvarea unei probleme cu care majoritatea ne confruntăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.