La doar 18 ani a inventat bateria care încarcă telefonul în 20 de secunde

bateria care încarcă telefonul în 20 de secunde

Esha Care, o tânără de doar 18 ani din Saratoga a câştigat cu invenţia sa premiul de 50000 de dolari, din cadrul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce s-a desfăşurat în Phoenix, SUA.

Tânăra se poate lăuda cu o invenţie ce nu a putut fi realizată de nici o altă companie multinaţională de profil, şi anume bateria care încarcă telefonul în 20 de secunde. Dispozitivul inventat de Esha ar putea aduce nenumărate beneficii între utilizatorii de telefoane, nevoiţi la ora actuală să lase la încărcat terminalul mobil ore întregi.

Deocamdată „mica inventatoare” a utilizat invenţia sa pe gadgeturi mici, însă asigură eficienţa acesteia şi pentru telefoanele mobile. Ideea pentru dispozitivul inventat i-a venit datorită telefonului său, care se descărca foarte repede. Pornind de la această problemă, ea a reuşit să strângă energia necesară într-un dispozitiv, ce ar scurta enorm de mult durata de încărcare. Invenţia sa se bucură de dimensiuni mici şi de flexibilitate, suportând totodată 10000 de cicluri de reîncărcare, ceea ce înseamnă mai mult decât bateriile normale.

Având în vedere succesul produsului realizat de tânăra adolescentă, cei de la Google au contactat-o deja pentru a-i propune o colaborare în viitorul apropiat. 

bateria care încarcă telefonul în 20 de secunde 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.