Este brățara ce măsoară nivelul alcoolului din sânge

bactrack

De curând Institutul Național pentru Abuz de Alcool și Alcoolism din SUA anunța o competiție pentru realizarea celui mai bun dispozitiv de detectare a nivelului de alcool din sânge. Gadgetul câștigător aparține BACtrack, o companie cunoscută pentru gama de etiloteste portabile. Acesta a atras și o recompensă în valoare de 200.000 dolari.

Dispozitivul este de fapt o brățară, ce reușește să identifice nivelul de alcool din sânge, în momentul în care este pusă la mână. Întrebarea de bază este prin ce metodă reușește să facă asta? Ei bine, se pare că brățara încorporează o tehnologie bazată pe celule de combustibil, ce se aseamănă cu cea folosită de autoritățile locale. Datele stocate se descarcă în telefon, prin Bluetooth, iar în momentul în care utilizatorul se apropie de limita de 0,04% alcool în sânge, device-ul mobil începe să vibreze pentru a-l avertiza că ar fi cazul să se oprească.

Brățara poate fi folosită și pentru uzul personal, în cazul în care utilizatorul dorește să își monitorizeze destul de bine consumul de alcool. Până la urmă poate cu o asemenea brățară, vor exista și utilizatori care să conștientizeze când ar fi cazul să pună paharul deoparte, pentru a nu mai fi nevoiți să inventeze tot felul de povești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.