Autoturismul electric HUAWEI a ajuns și în România – autonomie și preț

De câțiva ani se tot discută despre intrarea HUAWEI pe segmentul auto. Ei bine acest lucru s-a întâmplat de ceva timp pe piața din China, unde producătorul se bucură de un succes destul de mare. Din ce am văzut pe la vloggerii de travel care au ajuns prin China, autoturismul este disponibil în storurile HUAWEI împreună cu telefoanele, laptopurile și device-urile lor smart. Practic te duci să-ți achiziționezi un telefon și poți cumpăra și autoturismul dacă îți face cu ochiul. Mă întreb dacă vom vedea asta și la noi în țară.

Mai nou, săptămâna aceasta autoturismul electric Huawei Aito M5, a pășit și pe teritoriul României, ajungând deocamdată la Cluj. Ea a fost testată de unul din cei mai apreciați youtuberi români în materie de autoturisme, Luci Popa și se pare că în curând va ajunge și în București.

Aito M5 mai poartă și denumirea de Seres 5, asta datorită faptului că autoturismul este realizat în colaborare cu Seres(numit anterior SF Motors). AITO M5 este a doua încercare a Huawei de a construi o mașină, după Seres SF5 lansat în 2019. Mașina este arătoasă, mă duce cu gândul la Porche, cum de altfel și Tesla Model 3 o face. Are tracțiune 4×4(AWD), 585 CP și promite o autonomie destul de generoasă, de 500 km.

Dar halatul, cât e halatul? 52700 Euro, cu programul Rabla Plus inclus pentru echiparea full + 3 ani garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.