Combustibilul pe bază de whisky – o opțiune ce ar putea înlocui benzina?

Alcoolul dăunează grav sănătății, însă nu și autoturismelor se pare, iar asta o dovedesc câțiva inventatori scoțieni, dornici de a găsi o alternativă pentru alimentarea mașinilor. Scoțienii sunt cunoscuți ca făcând parte din grupul Celtic Renewables, iar aceștia au venit cu ideea unui biocarburant, numit biobutanol.

combustibil pe bază de whisky

Biobutanolul ar trebui să înlocuiască atât benzina, cât și motorina, însă fără a fi nevoie de modificări ale instalației motorului. Noul combustibil ar fi realizat din reziduuri ale producției de whisky: rămășițe ale malțului de orz și lichidul spumos, rezultat în urma fermentației.

În cazul în care biocarburantul ar funcționa ca și înlocuitor al carburantului actual, ar fi o premieră în istoria autoturismelor. Cu toate acestea nu pot să nu mă întreb oare care ar fi costul unui asemenea carburant, pe bază de whisky vs benzină sau motorină?

Totuși este de apreciat ingeniozitatea scoțienilor, ce au primit chiar și o finanțare de 11,6 milioane de dolari pentru a duce proiectul la bun sfârșit și a realiza un autoturism care să funcționeze cu acest tip de carburant.

Potrivit celor de la Jalopnik, până în 2019 ar trebui să avem prima mașină funcțională, alimentată cu carburant pe bază de whisky. Sunt tare curioasă să vedem cum or să reziste autoturismele la băuturile tari…

combustibil pe bază de whisky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.