Asus Zenbook 17 Fold OLED – laptopul cu ecran pliabil venit din viitor!

Asus tocmai a lansat la IFA Berlin un laptop foldable de 17 inch și când spun foldable mă refer la faptul că display-ul lui se pliază. Dacă până acum se tot vorbea de smartphone-uri cu ecran pliabil, iată că Asus “aruncă” în piață un laptop extrem de futurist.

Poartă numele Asus Zenbook 17 Fold OLED și are un ecran de 17 inch, cu rezoluție 2,5K, ce se împăturește în două, moment în care ia forma unui laptop de 12,3 inch. Grosimea lui este de 8,7 inch deschis și 17,4 inch pliat.

Și dacă te întrebi ce fel de laptop este acela fără tastatură, ei bine află că ea este detașabilă. Adică în momentul în care vrei să folosești device-ul în modul laptop pliezi display-ul și îi atașezi tastatura. Laptopul știe să recunoască accesoriul și să își redimensioneze ecranul sau te poți bucura de un ecran generos de 17 inch și așezi tastatura separat. Practic îți creezi un setup de vis chiar și în deplasare.

Laptopul nu este deloc greu, cântărește 1,5 kg fără tastatură și 1,8 kg cu tastatură.

La interior, este antrenat de un procesor Intel Core i7, generația 12, cu până la 1 TB de stocare internă și are o placă video integrată Intel Iris Xe.

Mi-a scăpat ceva? Desigur, prețul, care nu este mic deloc: 4000 euro. Nu e un preț ieșit din comun pentru un laptop. Sunt destule în piață la prețul acesta. Întrebarea este, dacă mai departe de elementul spectaculos, se poate compara ca și performanțe cu modelele de top din piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.