Asus Transformer Book T100TA-DK005H – o tabletă convertibilă performant

Care este soluția pentru momentele de peste zi în care ai nevoie de tehnologie la muncă sau la școală? Laptopul. Care soluție și mai utilă îți oferă rapiditate și diversitate atunci când ești în mișcare? Tableta convertibilă. Asus Transformer Book T100TA-DK005H este un astfel de dispozitiv care se transformă din laptop în tabletă, și invers, în funcție de nevoile tale de pe parcursul zilei. Poate ai nevoie la un moment dat să scrii rapid, apoi să folosești o aplicație și să distribui conținut printr-o singură atingere. Modelul Asus face exact acest lucru, oferindu-ți o mobilitate ridicată. Prețul pentru acest model este de aproximativ 1450 lei (verifică preț actualizat), un preț nu exagerat de mare. Ar fi mers totuși includerea unor funcții precum GPS-ul și 3G-ul și a unui procesor mai bun, dar acestea ar fi ridicat cu mult prețul dispozitivului.

Tableta poate fi găsită și în oferta magazinului Evomag.

Dispozitivul are un design modern atractiv și se remarcă prin calitatea materialelor din care este alcătuit. Carcasa gri este extrem de plăcută la atingere, iar capacul are un finisaj mat texturat. Tableta se poate transforma ușor în laptop prin atașarea unei tastaturi prin intermediul unui suport durabil. Greutatea totală a dispozitivului este de 1 kg, fiind extrem de portabil în orice variantă este folosit. Având dimensiunile de 263 x 171 x 23.6 mm în varianta laptop și 263 x 171 x 23.6 mm în varianta tabletă, dispozitivul poate fi purtat ușor în orice geantă.

Poze cu tableta Asus Transformer Book T100TA-DK005H

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Display-ul tabletei care joacă și rolul de ecran pentru laptop are diagonala de 10.1 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Ecranul beneficiază de tehnologia IPS și este de tip wide. Prin urmare, imaginile oferite au o calitate HD și sunt foarte atractive. În același timp, ecranul este de tip touchscreen și răspunde la cele mai mici atingeri. Tastatura atașată oferă o experiență de scris confortabilă și chiar și un touchpad multi-touch.

La nivelul performanțelor, modelul beneficiază de un procesor Intel Atom de 1.33 Ghz. Procesorul nu este cel mai performant, dar oferă o interfață decentă și o fluiditate destul de ridicată. Acest lucru este datorat faptului că procesorului i-au fost alăturate o placă video integrată Intel HD Graphics Gen7 și o memorie RAM surprinzătoare de 2 GB DDR3. Aplicațiile și jocurile vor rula fără probleme. Tableta-laptop are un spațiu de stocare împărțit pe EMMC și SATA, respectiv de 32 GB și 500 GB. Există, prin urmare, suficient spațiu pentru filme, jocuri, aplicații și conținut media de diferite tipuri.

Dispozitivul folosește sistemul de operare Windows 8.1 și poate rula, prin urmare, orice aplicații Windows.

Atunci când este folosit ca tabletă, dispozitivul dispune de funcția  ASUS Transformer Book T100TA care face lectura mai confortabilă și ajustează, automat, setările ecranului.

Aplicațiile și jocurile se văd foarte bine, iar controlul este unul ridicat datorită posibilității de folosire a touchpad-ului, touchscreen-ului sau tastaturii.

La nivel multimedia, dispozitivul dispune de o cameră Web de 1.2 MP cu microfon integrat, făcând posibile conversațiile Skype.

Cu toții am trăit emoții extreme atunci când lucrul ne-a fost întrerupt de bateria consumată. O funcție utilă oferită de Asus Transformer Book T100TA-DK005H este cea de salvare automată a datelor atunci când bateria atinge un nivel mai mic de 5%. Această funcție se dovedește, însă, a fi mai mult pentru precauție, întrucât dispozitivul are o autonomie de până la 11 ore și poate fi folosit chiar și atunci când este conectat la priză.

La nivelul conectivității, dispozitivul dispune de tehnologii Wi-Fi și Bluetooth, precum și de un port micro-HDMI, un port micro-SD și un cititor de carduri SDXC. Dispozitivul mai dispune de senzor G, giroscop, senzor de lumină și busolă. Din păcate, dispozitivul nu beneficiază și de GPS.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • elegantă,
  • portabilă,
  • Windows 8,
  • autonomie de până la 11 ore

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Display

Având în vedere autonomia ridicată și posibilitatea de a transforma dispozitivul rapid din tabletă în laptop, prețul pentru Asus Transformer Book T100TA-DK005H este unul decent.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.