Asus PADFONE MINI DUALSIM – dispozitivul multifuncțional transformabil

Dispozitivele 2 în 1 nu mai sunt o noutate pe piață, dar cei de la Asus au reușit să creeze o nouă metodă de prezentare a acestora. Asus PADFONE MINI DUALSIM este un smartphone care nu doar că poate funcționa ca tabletă și invers, transformarea având loc la propriu. Deşi tableta are un preț de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat), acesta este unul destul de bun pentru un dispozitiv 2 în 1, performanța fiind cea care lasă însă de dorit.

Ai la dispoziție, cu alte cuvinte, chiar două dispozitive, pentru că smartphone-ul se poate monta pe un suport de tabletă. Și mai clar, dispozitivul autonom este smartphone-ul, iar acesta poate fi montat pe spatele unui ecran mai mare, de tabletă. Fixarea se face prin introducerea smartphone-ului prin glisare în spațiul dedicat. Atunci când se întâmplă acest lucru, ai acces la toate datele de pe smartphone pe ecranul tabletei în câteva secunde. Asus Padfone mini este, astfel, util pentru cei care își doresc să poată citi sau juca pe un ecran de tabletă, dar care uneori vor să poarte cu ei un dispozitiv mai mic.

Poze cu tableta

Asus PADFONE MINI DUALSIM

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Designul este ușor diferit pentru fiecare dispozitiv. În acest fel, smartphone-ul are niște dimensiuni atractive de 129.3 x 65.6 x 8.7 mm și beneficiază de o construcție cu finisaj metalic, având un aspect destul de atractiv. Smartphone-ul cântărește 105 grame și este ușor de folosit cu o singură mână. De partea cealaltă, tableta-suport este alcătuită în totalitate din plastic și are dimensiunile de 199.9 x 119.5 x 11.8-17.7 mm. Greutatea ei este de 310 grame. Atunci când este folosit ca tabletă, dispozitivul are un aspect mai grosolan, cedând eleganța în fața aspectului practic. Carcasele pot fi albe sau negre.

Smartphone-ul are un ecran IPS de 4.3 inch cu o rezoluție de 540 x 960 pixeli, iar ecranul tabletei are 7 inch și o rezoluție de 800 x 1280 pixeli.  Ecranul smartphone-ului redă imagini mai clare și în culori mai vii, în timp ce trecerea la dimensiunile mai mari scade din calitatea acestora.

Privind performanța, aceasta este susținută de smartphone și nu este una impresionantă. Modelul este dotat cu un procesor Intel Atom Z2560 Dual Core cu o putere de 1.6 GHz, iar memoria RAM este de 1 GB. Dispozitivul se mișcă totuși bine în Android 4.3 Jelly Bean, fără lag, cu menţiunea că în jocuri mai solicitante te poți confrunta însă cu lag. Modelul poate face upgrade până la Android 4.4 Kit Kat.

În ceea ce priveşte memoria internă, aceasta este de 8 GB, dar există posibilitatea de a o putea extinde până la 64 GB printr-un card microSD.

Smartphone-ul este dual SIM, așa că vei putea folosi două cartele în el. Acesta este dotat cu toate funcțiile standard, inclusiv GPS cu A-GPS și GLONASS, radio FM, accelerometru, senzori de proximitate etc.

Camerele foto sunt plasate doar pe telefon, așa că nu vei putea folosi aplicații precum Skype pe tabletă, întrucât aceasta nu este prevăzută cu o cameră foto, însă pe smartphone vei găsi o cameră foto principală de 8 MP pe spate și una secundară de 2 MP pe față. Trebuie menţionat faptul că cea principală face poze bunicele.

În ceea ce privește autonomia, aceasta este susținută de o baterie de 1170 mAh pentru smartphone și una de 2100 mAh pentru tabletă. Ambele valori sunt destul de mici și nesatisfăcătoare pentru niște dispozitive ce se vor a fi competitive pentru 2015.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • dispozitiv 2 în 1
  • randament general decent

Contra:

  • autonomie slabă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.6
Display - 8.1
Performanțe - 8.2

8

O alegere interesantă

Asus PADFONE MINI DUALSIM este o tabletă interesantă, ideală pentru cei ce vor un astfel de gadget să se relaxeze și să încerce diferite jocuri.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.