Asus MeMO Pad ME173X-1A121A – tableta accesibilă cu dotări performante

Utilizatorii de tablete au ajuns să fie din ce în ce mai pretențioși în ceea ce privește dotările dispozitivelor, crescând astfel destul de mult și performanțele modelelor middle-range. Este și cazul modelului Asus MeMO Pad ME173X-1A121A, o tabletă accesibilă care se prezintă destul de competitiv. Prețul pentru Asus MeMO Pad HD 7 ME173X-1A121A este de aproximativ 500 lei(verifică preț actualizat), un preț destul de accesibil.

Tableta poate fi găsită și în oferta magazinului Evomag.

Designul tabletei este foarte prietenos, aceasta fiind ușor de ținut în mână și plăcută la atingere. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate și este disponibilă în diferite culori. Având dimensiunile de 196.8 x 120.6 x 10.8 mm și o greutate de doar 302 grame, tableta este ultra-portabilă.

Poze cu tableta Asus MeMO Pad ME173X-1A121A

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tableta are un ecran multi touch în 10 puncte de 7 inch. Ecranul beneficiază de tehnologie IPS HD și are o rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Datorită tehnologiei IPS, culorile redate sunt strălucitoare și plăcute, iar imaginile sunt bine conturate. Ecranul redă 16 milioane de culori, prin urmare, filmele și serialele se vor vedea impecabil. În plus, unghiurile de vizibilitate de 170 de grade oferă mobilitate utilizatorului, acesta beneficiind de aceeași calitate a imaginii din orice poziție.

La nivelul performanțelor, tableta se remarcă printr-un procesor quad-core cu o frecvență de 1 Ghz, ceea ce este destul de rar întâlnit la o tabletă atât de accesibilă. Procesorului i-a fost adăugată o memorie RAM DD3 de 1 GB, prin urmare timpii de răspuns fiind reduși, iar multitasking-ul fiind fluid. Jocurile și aplicațiile cu cerințe grafice avansate rulează bine, fără lag. Tableta are un spațiu de stocare de 8 GB, ce poate fi extins până la 32 GB printr-un card microSD.

La nivel multimedia, tableta este dotată cu două camere WEB care fac posibile fotografierea și convorbirile video pe Skype. Camera foto principală de pe spate are o rezoluție de 2 MP, iar cea secundară de pe față are o rezoluție de 0.3 MP. Fotografiile nu au o calitate impresionantă dar, având în vedere prețul, acest lucru poate fi trecut cu vederea. Tableta are și microfon încorporat.

În același timp, Asus MeMO Pad ME173X-1A121A beneficiază de un sunet de calitate superioară asigurat de tehnologia SonicMaster folosită de Asus pentru majoritatea dispozitivelor. Difuzoarele stereo oferă un sunet amplu și clar, completând experiența generală a utilizatorului.

Tableta folosește sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean și oferă, prin urmare, o interfață prietenoasă și mii de aplicații în magazinul Google Play. Utilizatorul poate descărca aplicații pentru a citi, pentru a viziona filme, pentru a distribui conținut pe rețelele de socializare sau pentru a naviga pe internet, pentru jocuri etc.

Tableta mai beneficiază de GPS, G-sensor, Hall Sensor și busolă. Din păcate, funcția 3G nu este disponibilă. Dispozitivul se poate conecta la internet prin Wi-Fi și poate comunica și prin Bluetooth 4.0.

La nivelul conectivității, tableta beneficiază de un port micro-USB și o ieșire audio de 3.5 mm.

Tableta are o baterie Li-Polymer 3950 de mAh care oferă o autonomie de până la 10 ore în rularea de videoclipuri la calitate 720p.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • pret mic,
  • bluetooth
  • autonomie până la 10 ore

Contra:

  • lipsă HDMI

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Display

Având în vedere faptul că beneficiază de un procesor quad-core, are ecran HD și o baterie decentă, Asus MeMO Pad ME173X-1A121A este o tabletă mai mult decât decentă și reprezintă o investiție bună pentru un utilizator obișnuit.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.