Asus lansează seria Zenfone 5 – specificații și preț

ASUS tocmai a anunțat în urmă cu câteva ore lansarea a trei telefoane din seria Zenfone. Este vorba despre Asus Zenfone 5 Lite, un model de buget, Asus Zenfone 5, face parte din categoria mid-range și Asus Zenfone 5Z, ce se înscrie în categoria premium.

ASUS-ZenFone-5

La prima vedere a lui Zenfone 5 și Zenfone 5Z ai fi tentat să crezi că-l ai în față pe iPhone X și asta datorită faptului că taiwanezii de la ASUS au împumutat de la vârful de gamă Apple, “ecranul cu breton”, precum și forma inconfundabilă a carcasei acestuia.

Totuși, decupajul din partea superioară, este cu 26% mai îngust pe cele două modele ASUS, astfel încât să nu compromită funcționalitatea barei de notificări.

Asus Zenfone 5Z

Vârful de gamă al seriei, vine echipat corespunzător unui smartphone de top. Face ID, sunet HI-Fi sau difuzoarele duale sunt doar câteva dintre specificațiile noului terminal mobil. Display-ul IPS de 6,2 inch, cu rezoluție Full HD+, de 2246 x 1080 pixeli și un aspect ratio de 18:9. Smartphone-ul este antrenat de un chipset Snapdragon 845. Are până la 8 GB de RAM și 256 GB, capacitate de stocare internă, cu posibilitatea unui upgrade printr-un card Micro SD. Vine cu o camera principală duală: o lentilă de 12MP cu sensor Sony IMX363, f1/8 și una de 8MP cu sensor OmniVision OV8856 cu o focală f/2.0. Camera frontală este de 8 MP cu f/2.0. Rulează sistemul de operare Android 8.0 Oreo. Acumulatorul este de 3300 mAh și are tehnologia ASUS BoostMaster.

asus-zenfone-5z

Flagshipul oferă specificații de top, ce se regăsesc și pe cunoscutul iPhone X. Este vorba de Zenimoji, inspirate de celebrele Animoji create de Apple. Zenfone 5Z este dotat cu inteligență artificială, vine cu 6 funcții bazate pe AI: AI Display – ține cont de lumina ambientală pentru ajustarea temperaturii de culoare; AI Charging și AI Ringtone, AI Boost, AI Camera(camera identifică dacă utilizatorul fotografiază o floare, un peisaj sau un răsărit) și AI Photo Learning.

Asus Zenfone 5

Modelul de mijloc vine cu display IPS, de 5,7 inch, cu rezoluție 2246 x 1080 pixeli și aspect ratio 18/9. Are un processor octa-core Qualcomm Snapdragon 636, un chipset Adreno 509 și vine în două variante, cu 4 GB RAM și 32 sau 64 GB memorie internă. Rulează același Android Oreo, ca fratele mai mare și are o camera duală de 13MP+5MP.

ASUS-Zenfone-5

Asus Zenfone 5 Lite

Este modelul de buget al taiwanezilor, cu display IPS de 5,7 inch și rezoluție 2160 x 1080 pixeli. Este la fel de înalt ca celelalte două modele, 18:9 și este animat de un procesor Qualcomm Snapdragon 430. Este disponibil în două variante, cu 2, respective 3 GB de RAM și 16 sau 32 GB, spațiu de stocare, cu posibilitatea unui upgrade printr-un card micro SD.

ASUS-Zenfone-5-Lite

Zenfone 5 Lite va apărea pe rafturile magazinelor din luna martie, Zenfone 5 din aprilie, iar Zenfone 5Z din luna iunie. Prețul de pornire este de 479 euro, aspect, ce cu siguranță face ca cele trei modele să fie extrem de atractive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.