Asus FonePad 7 FE170CG-1A044A – o tebletă irezistibilă

Pentru iubitorii de gadget-uri, o ultimă apariție în materie de smartphone-uri este reprezentată de așa numitele phablets: telefoane cu funcții și dimensiuni de tabletă. Un astfel de gadget este și Asus FonePad 7 FE170CG-1A044A. Prețul pentru acest dispozitiv 2 în 1 este de doar 600 lei(verifică preț actualizat). Prin urmare, acesta este o opțiune pentru persoanele care își doresc atât utilitățile de convorbire oferite de un smartphone, cât și posibilitățile de entertainment diverse oferite de o tabletă, totul la un preț mai mult decât avantajos.

Tableta mai poate fi găsită și în oferta magazinului Flanco.

Ai spune că un astfel de dispozitiv este destul de incomod de folosit pentru convorbiri, dar Asus a avut grijă ca utilizatorii să aibă parte de o experiență ideală. Telefonul-tabletă este chiar mai ușor decât multe modele de tabletă de aceleași dimensiuni, având o greutate de aproximativ 300 de grame. Designul este ultra-subțire, iar carcasa este alcătuită în totalitate din plastic.

Poze cu tableta Asus FonePad 7 FE170CG-1A044A

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tableta are doar 110 mm lățime, iar pentru o mai bună aderență în mână, i-au fost adăugate un finisaj texturat și margini rotunjite. Cu alte cuvinte, telefonul este mai mult decât ușor de ținut într-o singură mână. Pentru convorbirile de pe stradă nu este de așteptat ca utilizatorii să ducă la ureche telefonul, așa că aceștia pot folosi căștile. Pentru convorbirile de acasă se poate folosi și opțiunea speaker.

Cu o diagonală a display-ului de 7 inch și o rezoluție de 1024 x 600 pixeli, calitatea imaginilor este superioară.  Procesorul multi-core 2X2 Intel de 1.2 GHz permite rularea de videoclipuri HD și a celor mai noi jocuri fără lag. Dispozitivul beneficiază de o memorie RAM de 1024 MB DDR2. Chiar și în activități multitasking utilizatorul nu va observa vreo scădere a randamentului. Asus FonePad 7 FE170CG-1A044A folosește sistemul de operare Android Jelly Bean 4.3, cu posibilitatea de upgrade la Android 4.4 Kit Kat.

Din cei 8 GB de spațiu intern de stocare, 4 GB sunt utilizabili, restul fiind ocupați de sistemul de operare. Dar, cu posibilitatea de extindere maximă a spațiului de stocare de 64 GB printr-un card microSD, există loc suficient pentru filme, muzică, jocuri, fotografii  și sute de aplicații. Playerul media rulează fișiere în format MP3, WAV, WMA, AAC player, MP4, H.264/H.263 player. Cu editorul de documente este posibilă prelucrarea documentelor Word, Excel sau PowerPoint.

Camera foto principală de pe spatele  smartphone-ului tabletă Asus are 2 megapixeli, iar cea secundară are doar 0,3 megapixeli. Producătorul susține că dotarea cu tehnologii avansate de procesare face posibilă funcționarea în orice condiții de iluminare, obținându-se imagini clare și detalitate.

În ceea ce privește navigarea pe internet, aceasta este extrem de fluidă. Folosind tehnologie Wi-fi de 802.11 b/g/n, conectivitatea va fi întotdeauna superioară. Dispozitivul vine cu browserul Chrome preinstalat, iar rezoluția face ca paginile să se vadă la fel de clar atunci când se face zoom-in. Telefonul beneficiază și de Bluetooth 3.0. Phablet-ul Asus mai dispune de accelerometru, senzor de proximitate, busolă și GPS.

Este de precizat faptul că telefonul este Dual-SIM, așa că poate scuti utilizatorul de purtarea a două telefoane. Pentru convorbiri este nevoie de cartele de tip Micro SIM. Bateria de 3950 mAh permite o autonomie de până la 30 de ore de  convorbiri 3G și 10 ore de redare video la rezoluție de 720P.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran capacitiv multi touch,
  • pret accesibil,
  • subțire și portabil,
  • autonomie de până la 10 ore

Contra:

  • lipsă HDMI

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Display

Asus FonePad 7 FE170CG-1A044A este o tabletă atât cu performanțe bune în utilizare, cât și cu un design plăcut, pe care o vei găsi la un preț decent ca să zic așa.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.