Apple Vision Pro folosit într-o intervenție chirurgicală!

Apple Vision Pro, ochelarii de realitate virtuală au fost folosiți într-o intervenție chirurgicală, din Londra.

Chirurgii de la spitalul Cromwell din Londra au fost cei care au marcat un moment important în domeniul medical, folosind pentru prima dată device-ul conceput de Apple în colaborare cu eXeX, pentru a realiza o operație la coloană. Practic vorbim de momentul integrării inteligenței artificiale în serviciile de sănătate.

Device-ul purtat de una din asistentele medicale în timpul operației i-a permis acesteia să ofere echipei informații în timp real și să-și ghideze colegii pentru ca aceștia să acționeze cu precizie în timpul intervenției chirurgicale.

Apple Vision Pro a fost folosit deja în timpul a două intervenții chirurgicale spinale la Spitalul Cromwell din Londra. Cele două intervenții au fost efectuate de medicii Fady Sedra și Syed Aftab.

Se pare că noul device cu AI integrat permite medicilor să vizualizeze, să acționeze și să monitorizeze cu o precizie maximă în fiecare etapă a intervenției, eliminând astfel eroarea umană.

Unul dintre cei doi chirurgi a ținut să specifice faptul că noua tehnologie pur și simplu poate transforma o echipă de chirurgi neexperimentați, într-una cu zeci de ani de experiență. Cu ajutorul Apple Vision Pro competențele chirurgilor experimentați pot fi accesate cu ușurință și puse în practică.

Așadar, nu mai vorbim de un simplu device conceput pentru distracție, ci vorbim de un instrument cu o sferă largă de utilizare, care deși este destul de scump, 3500$ în SUA, cel mai probabil va ajunge să fie integrat în tot mai multe industrii. Mai ales că deja se lucrează la dezvoltarea de aplicații pentru VisionOS, care să ajute pe parte de imagistică medicală, formare, intervenții chirurgicale etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.