Apple oprește vânzările pentru Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2

Apple a confirmat pentru CNN faptul că va stopa vânzările în SUA pentru Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2, începând de joi, 21 decembrie pe Apple.com și din magazine începând cu data de 24 decembrie, ceea ce va afecta veniturile din sezonul sărbătorilor.

Motivul? Se pare că decizia de a scoate popularele smartwatch-uri de pe raft, vine în urma unei dispute cu producătorul de dispozitive medicale Masimo, ce are legătură cu funcția de măsurare a oxigenului din sânge.

În octombrie Comisia pentru Comerț Internațional din SUA a decis că Apple a încălcat brevetul pentru pulsoximetrul lui Maximo, ce folosește tehnologia bazată pe lumină pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge. Președintele Biden are la dispoziție 60 de zile pentru a revizui hotărârea înainte ca interdicția să intre în vigoare.

„Deși perioada de revizuire nu se va încheia până pe 25 decembrie, Apple ia măsuri preventive pentru a se conforma în cazul în care hotărârea rămâne”, a spus compania într-un comunicat.

Apple caută urgent soluții pentru afacerea sa de 17 miliarde de dolari, inclusiv modificări software ale algoritmilor de măsurare a oxigenului din sânge, pe fondul unei dispute privind încălcarea legii brevetelor.

Alte modele vor rămâne disponibile pentru cumpărare, dar o interdicție de import ar avea impact asupra Apple Watch Series 6 și ulterioare, și toate modelele Apple Watch Ultra importate după sfârșitul unei perioade de revizuire viitoare. Cu toate acestea, nu va afecta vânzările Apple Watch SE, potrivit Apple.

Deocamdată Apple nu a încercat să rezolve conflictul direct cu cei de la Masimo, deși CEO-ul companiei Joe Kiani s-a arătat deschis pentru discuții. Cele două companii au mai avut dispute și în trecut. Chiar în 2022, Apple intenta două procese împotriva Masimo, tot pentru încălcarea de brevet, susținând faptul că au copiat caracteristicile Apple Watch pentru a le integra în ceasul medical Masimo W1.

Apple a vândut 49 de milioane de ceasuri inteligente în 2022 și aproximativ 26,7 milioane în primele 9 luni ale anului 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.