Apple lansează Vision Pro – cea mai avansată și mai scumpă cască de realitate virtuală!

Apple Vision Pro este noua “jucărie” anunțată aseară de gigantul din Cupertino. Vorbim de o cască de realitate augmentată, ce vine cu un preț de 3500 $…Și dacă 3500$ sună amețitor, cel mai probabil la noi prețul va fi și mai mre. E adevărat, casca la care s-a lucrat ani de zile pare a fi produsul cel mai complet și complex din ce am văzut până acum, dar totuși prețul mi se pare…ce să mai, demn de Apple.

În cazul în care te întrebi totuși ce face Vision Pro în plus față de alte căști de realitate augmentată, de are un preț atât de mare, hai să detaliem puțin aici.

Realitatea augmentată nu face altceva decât să suprapună elemente peste ceea ce văd ochii utilizatorului.

Cu un design premium, în stilul Apple, Vision Pro este un proiect cât se poate de ambițios. Casca este echipată cu camere video ce urmăresc mișcarea ochilor(ajustând imaginea în funcție de datele colectate), două display-uri ce folosesc tehnologia micro-OLED, cu rezoluție 4K și difuzoare Spatial Audio.

Și asta nu e tot, căci Vision Pro știe să afișeze pe ecranul exterior ochii celui care poartă casca, astfel încât conversațiile cu cei din jur să pară mult mai naturale, iar ceilalți să nu mai aibă impresia că au de-a face cu un cyborg. Funcția se numește EyeSight. Casca o poți controla prin gesturi. Are o cameră orientată în jos, ce detectează gesturile mâinilor chiar și atunci când sunt ținute normal pe lângă corp.

Face ID este înlocuit. Deblocarea se face cu ajutorul Optic ID, ce scanează irisul utilizatorului. Casca nu este grea, căci bateria ei nu este integrată în șasiu, ci se conectează la ea printr-un cablu cu sistem magnetic, ce-i asigură aproximativ 2 ore de autonomie.

În ceea ce privește performanțele, Vision Pro vine echipată cu noul M2, împreună cu noul chip pentru procesarea datelor primite de la cele 12 camere. Așadar ecosistemul Apple se lărgește și noul produs va oferi noi experiențe și noi perspective utilizatorilor. Un exemplu simplu, deschizi un MacBook și instant ecranul acestuia va fi afișat în casca AR la rezoluție 4K.

Casca va intra pe rafturile magazinelor din SUA la începutul lui 2024 și va avea la bază sistemul de operare Vision OS. Are și un buton de reglaj, ce permite utilizatorului să aleagă cât de imersivă să fie viziunea adăugată de cască peste mediul înconjurător. Poți rula mii de aplicații din cască, poți urmări filme, jocuri, poți vedea fotografii 3D și poți vorbi cu alte persoane.

Așadar vorbim de un produs ce pare că atinge noi orizonturi pentru realitatea virtuală. Prețul lui este într-adevăr exagerat: cât 3 MacBook Air, dar vorbim probabil de cea mai avansată cască de VR în momentul de față.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.