Aplicațiile iPhone – victorie în lumea smartphone-urilor

aplicatii iPhone

De la apariție și până acum, aplicațiile iPhone au reușit să își păstreze supremația în lumea smartphone-urilor. Cu un număr de peste 1.200.000 de aplicații în momentul actual, platforma de distribuție AppStore de la Apple e departe de a fi învinsă de Google Play. Diversitatea aplicațiilor dedicate dispozitivelor cu iOS atrage mulți dintre utilizatori și reprezintă unul dintre punctele forte ale producătorului american.

Cu o atât de mare diversitate de opțiuni este important de descoperit care dintre acestea merită să fie descărcate sau folosite și, cu atât mai mult, care dintre acestea merită să fie plătite. Printre cele mai downloadate aplicații plătite în 2014 s-au numărat 1Password, o aplicație care permite salvarea securizată a parolelor și datelor pentru plăți și Photoshop Touch. În topul aplicațiilor gratuite au fost Facebook și PhotoSynth, o aplicație pentru realizarea de panorame. În ceea ce privește jocurile, unul dintre cele mai apreciate jocuri plătite este Minecraft.

Să vedem în continuare care ar fi aplicațiile iPhone esențiale pentru orice utilizator.

În ceea ce privește browserele, Chrome și Safari reprezintă cele mai bune opțiuni. Safari este mai rapid, dar browserul rivalilor de la Google oferă utilizatorilor experiența asemănătoare celei de pe computerul sau laptopul cu care este obișnuit. În plus, browserul are numeroase opțiuni pentru navigare și bine cunoscutul speed dial pentru accesarea site-urilor favorite.

Pentru clienții de email, aplicația cea mai complexă este Mailbox, întrucât oferă opțiuni utile de căutare, deschidere de fișiere și multe altele.

O aplicație must pentru cei care doresc să economisească spațiu de stocare este Dropbox. Avantajul acesteia este că permite stocarea pe Cloud.

Aplicația Drafts permite salvarea de notițe text și conectarea cu alte servicii.

Pentru video-convorbiri nu există dubiu în privința supremației Skype dar, de curând, aceiași rivali de la Google au lansat Google Hangouts, cu ajutorul căruia se pot purta convorbiri video gratuit, direct din contul Google.

Pentru rețelele de socializare nu mai este nevoie de cuvinte în ceea ce privește Facebook, Twitter, Instagram sau Linkedin. Sunt de urmărit totuși aplicații care oferă mai multe opțiuni, așa cum face Tweetbot pentru a te ajuta să îți administrezi contul de Twitter.

Mesajele instant sunt destul de răspândite în jurul utilizatorilor de smartphone-uri, iar dintre aplicațiile iPhone, IM+  suportă servicii și tipuri de fișiere media și se poate conecta și cu alte dispozitive ale utilizatorului.

Pentru playere audio, Ecoute este o opțiune excelentă datorită particularităților. Aplicația permite reorganizarea playlist-urilor, aplicarea de filtre pentru piese, distribuirea pe rețele de socializare și un mod pentru noapte, astfel încât utilizatorul să poată folosi Ecoute la nivel optim indiferent de oră.

Referitor la filme și fișiere video, aplicațiile de top includ Netflix, Amazon sau Imdb. Primele două oferă cele mai noi filme și seriale direct pe smartphone, iar Imdb arată cele mai noi lansări de filme, amintește nume de actori și are și trivia. Pentru a viziona fișiere video de pe computer, Air Video ajută și la convertirea celor care nu sunt într-un format suportat, iar Crackle are filme și seriale gratuite.

Pentru citit, Kindle și iBooks se conectează la conturile de pe celelalte dispozitive, așa că este mai ușor să se folosească aceeași aplicație pe fiecare.

Cum forma fizică este importantă, aplicațiile iPhone pentru fitness sunt numeroase, cele mai cunoscute fiind RunKeeper și Strava. Ambele aplicații înregistrează sesiunile de alergare, se conectează la activitățile prietenilor și ajută la pregătirea unor rutine în funcție de scop. În plus, Strava funcționează și pentru bicicliști. Pentru cei care își doresc alte metode de antrenament, Fitocracy este opțiunea ideală.

O aplicație interesantă este Sleepcycle. Aceasta calculează etapele de somn și trezește utilizatorul exact în momentul potrivit.

Acestea sunt doar câteva aplicații, clasificate în funcție de utilitatea la un nivel primar. AppStore are o aplicație pentru orice, în zeci de variante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.