Aplicația Samsung ce are grijă de vederea copilului tău

copii ce folosesc gadgeturi

Orice părinte este preocupat de sănătatea copilului său, iar când vine vorba de sănătatea ochilor, cei mici sunt expuși în prezent la tot felul de tentații ce pot avea efecte destul de grave pe termen lung. Televizorul, tableta, smartphone-ul sunt câteva dintre device-urile ce obosesc destul de mult vederea.

Deși panourile LCD și LED diminuează considerabil aceste efecte negative, totuși vederea copiilor este destul de sensibilă. Plus că marea majoritate nu respectă deloc distanța minimă dintre device și privire, dar nici perioada maximă ce ar trebui petrecută în fața acestora.
Samsung vine în ajutorul părinților cu o soluție. Este vorba de aplicația Samsung Safety Screen, disponibilă pentru utilizatorii de Android.

Aceasta poate fi descărcată din Google Play. Cum funcționează aceasta și cum te poate ajuta? Ei bine, cu ajutorul camerei frontale a device-ului și a unui algoritm de recunoaștere facială, are capacitatea de a aproxima care este distanța ochilor față de ecan.

Aplicația poate fi utilizată nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. Atunci când te apropii prea mult de ecanul, tabletei sau a smartphone-ului, pe ecran apare un avertisment ce îți indică acest aspect. În cazul în care nu te îndepărtezi, animația devine din ce în ce mai agresivă, forțându-te să respecți distanța optimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.