Cum să parcurgi drumul de la New York la Dubai în doar 22 minute

Distanțe de mii de km parcurși în doar câteva minute? Da, așa promite noul concept de avioane.

Antipode

Charles Bombardier este cel care a conceput un nou tip de avioane, extrem de rapide, ce ar avea capacitatea să transporte până la 10 pasageri. Supersonicul Antipode, căci despre el este vorba, ar fi capabil să atingă vitza Mach 24(8 166.96 m / s), ceea ce presupune călătorii extrem de scurte, indiferent de destinația aleasă.
Bombardier nu este la prima încercare de acest gen. Skreemr este un alt concept al său capabil să transporte până la 75 de pasageri, cu o viteză Mach 10(3 402.9 m / s).Problema acestui concept au fost materialele, ce nu rezistau la o asemenea viteză. Având ca experiență acest concept, designer-ul s-a ambiționat pentru a pune bazele unui proiect mult mai ambițios.

Skreemr

Antipode se bizuie pe un fenomen aerodinamic, ”long penetration mode”, ce face ca aripile să reziste perfect chiar și în cazul unei viteze extrem de mari. Lansarea avionului de la sol, s-ar putea face cu propulsii de rachetă atașate pe aripi, iar în momentul în care avionul atinge 12.000m altitudine, acestea se detașează, întorcându-se în aeroport.Odată cu detașarea rachetelor, intră în funcțiune motorul Antipode.

Rezultatele ar fi cu adevărat spectaculoase: 22 minute, distanța dintre New York și Dubai, 32 de minute, distanța dintre New York – Sydney și numai 11 minute distanța dintre New York – Londra.

Totuși pentru ca acest proiect să se concretizeze ar mai exista câteva puncte importante de rezolvat, cum ar fi: impactul unei asemenea viteze asupra pasagerilor și faptul că încă nu a fost realizat un asemenea motor stabil pentru a atinge această viteză, ceea ce înseamnă că va trebui să mai așteptăm ceva timp până când se va concretiza acest concept.

Antipode

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.