Android 12 – ce schimbări majore aduce noul sistem de operare Google?

Android 12 se pare că va aduce mari schimbări atât pe parte de design, cât și în ceea ce privește funcționalitățile sale. În cadrul conferinței Google I/O 2021, au fost dezvăluite o parte dintre noile caracteristici cu care va veni sistemul de operare.
Cu un nou design, pe care Google îl numește Material You, utilizatorul va beneficia de animații mai rapide, mai fluide, precum și de customizări.

Iconițele de pe telefon vor fi mai mari, ceasul capătă și el noi dimensiuni, care se vor ajusta în funcție de numărul notificărilor primite.

În contextul în care iOS 14.5 a creat vâlvă legat de urmărirea activității utilizatorilor în online, Google aduce și el schimbări la acest capitol. Mai exact centrul de confidențialitate îți va permite să afli care sunt aplicațiile care îți folosesc camera, microfonul, locația etc, putând suspenda în orice moment accesul acestora. Utilizatorul va fi notificat de fiecare dată când o aplicația va accesa locația, microfonul sau camera telefonului.

Android 12 promite experiențe de gaming inedite, printr-un efect haptic și audio îmbunătățit.

Double tap – funcție ce îți va permite diverse acțiuni prin dubla apăsare pe spatele telefonului.

Funcția de utilizare a smartphone-ului cu o singură mână primește și ea îmbunătățiri.

Google promite că Android 12 va fi mai bine optimizat în ceea ce privește consumul bateriei și asta datorită faptului că presiunea pusă pe procesor scade.

Android 12 este deja în fază Beta și poate fi testat în această perioadă pe smartphone-uri ca: OnePlus9/9 Pro, Xiaomi Mi11/Mi 11 Ultra/Mi 11i, ASUS ZenFone 8, Nokia X20, Oppo Find X3 Pro, Google Pixel toate modelele de la Pixel 3 în sus, Vivo iQ00 7, ZTE Axon 30 Ultra, Realme GT, iar din toamnă, va fi anunțat oficial pentru toate device-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.