Spunem adio ambalajelor! Garanțiile nu ne mai obligă să le păstrăm

ambalaje

Cu siguranță și tu te numeri printre cei ce s-au săturat ca de fiecare dată când achiziționau un produs, să fie nevoiți să păstreze cutia lui pentru a beneficia de garanție la nevoie. Eu una am ocupat o bună parte din podul părinților cu ele. Dar această poveste este de domeniul trecutului începând cu data de 30 octombrie 2015. Și asta datorită noii legi a ambalajelor 249/2015, ce interzice condiționarea, sub orice formă a consumatorului de a păstra ambalajul produsului. Prin urmare puteți scoate cutiile goale de prin dulapuri, fără grija că la nevoie ar putea exista posibilitatea ca service-ul să nu îți primească produsul, atâta timp cât este în garanție.

În cazul în care service-urile ar refuza să aplice condițiile unei garanții, doar pentru faptul că nu mai aveți ambalajul produsului, acestea riscă o amendă cuprinsă între 10000 și 25000 lei pentru nerespectarea legii.

Deși nu mai avem nevoie de ambalajul original al produsului, totuși este bine de știut că există două documente care nu au voie să îți lipsească atunci când te prezinți la service cu produsul aflat în garanție. Acestea sunt certificatul de garanție și factura produsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.