Adolescenții sub 16 ani riscă să nu mai aibă acces la Facebook

Un nou proiect de legislație europeană ar putea interzice accesul adolescenților sub 16 ani pe Facebook și Twitter. La baza acestui proiect stau nenumăratele acte de agresivitate online, ce s-au soldat cu mai multe victime în ultima perioadă. Mulți adolscenți au ajuns chiar la sinucidere datorită acestor acte de agresivitate, motiv pentru care s-a ajuns la concluzia că trebuiesc luate măsuri urgente în acest sens.

facebook

Se pare că proiectul a avansat destul de mult, și în cazul în care legea se va aproba, aceasta va fi aplicată în întreaga Uniune Europeană, ceea ce înseamnă că adolescenții sub 16 ani din România nu vor mai avea acces la rețelele de socializare. Cu siguranță pentru foarte mulți tineri nu va fi ușor de asimilat această lege. Singura cale de a evita impunerea acestei legi ar fi ca părinții să-și asume monitorizarea activităților online a propriilor copii. Pentru adolescenții care se vor încadra în această categorie lucrurile nu se vor schimba prea mult.

Deși intențiile pentru adoptarea acestei legi au o bază sănătoasă, mai mulți experți în securitatea online nu sunt de acord cu acest gen de măsuri, și asta deoarece consideră că Internetul poate fi și un loc în care multe persoane au găsit ajutorul necesar pentru rezolvarea unei anumite probleme: abuz, alcool, droguri, etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.