Adio încărcare gratuită pentru autoturismele Tesla în România!

În 2021 Tesla instala primele stații de încărcare rapidă în România, ce permiteau posesorilor de Tesla nu doar să își încarce mașinile rapid, ci și gratuit. Începând cu data de 9 martie această gratuitate va fi de domeniul trecutului, căci se va introduce o taxă pe kW/h.

Acțiunea care la prima vedere pare că ar tăia un beneficiu pentru posesorii de Tesla, în realitate, pentru mulți va fi de un real ajutor, căci nu vom mai vedea cozi la superchargere și mașini uitate la încărcat cu orele. Supercharger-ele au fost gândite în special pentru posesorii de Tesla aflați în tranziție, nu pentru ownerii care se duc la shopping în mall.

Era de așteptat ca această măsură să fie adoptată odată ce numărul proprietarilor de Tesla a crescut considerabil. În prezent în România sunt aproximativ 1500 de autoturisme Tesla și avem Superchargere în: București, Sibiu, Timișoara, Cluj, Pitești și Constanța. Ca idee o Tesla poate fi alimentată complet la supercharger în 20, maxim 60 minute, în funcție de model, ceea ce înseamnă o putere de 100 de ori mai mare decât cea a unei prize domestice.

Deși pe grupurile de Tesla se vehicula introducerea plății pentru încărcarea rapidă undeva prin luna iunie, iată că vestea a venit mai devreme pentru posesorii de Tesla. Aceștia au primit pe email mesajul de mai jos prin care sunt informați că din data de 9 martie se va introduce tarifarea pentru încărcarea la superchargere. Mai mult tarifele de încărcare la Supercharger variază în funcție de locație, iar informațiile cu privire la încărcare și facturi vor fi disponibile în aplicația Tesla.

Momentan nu s-au menționat sume în comunicat, dar se vehiculează că ar fi vorba de 2,5 lei/kwh. Tot în comunicat se menționează și faptul că lăsarea mașinii la încărcat în plus, după ce alimentarea s-a încheiat, va fi taxată suplimentar atunci când locația Superchargere-lor este ocupată în proporție de 50%.

Măsura mi se pare foarte bună, căci din păcate ne lovim de multă nepăsare și indiferență când vine vorba de un serviciu oferit gratuit. În momentul în care vom plăti pentru el cu siguranță lucrurile se vor schimba și mai mulți șoferi își vor putea alimenta mașinile fără stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.