7 sfaturi pentru a folosi eficient brățara fitness!

Mens sana in corpore sano!

Îți dorești o viață cât mai sănătoasă? În cazul acesta ar fi indicat să analizezi puțin ce mănânci, câtă mișcare faci și dacă ești mulțumit de felul în care arăți. În cazul în care vrei să faci niște schimbări, ar fi indicat să îți setezi un obiectiv și să îți măsori activitatea, pentru a te asigura că nu te abați de la țelul stabilit. O brățară fitness ar putea fi potrivită în acest sens. Te va ajuta să ai o evidență asupra efortului depus pe parcursul unei zile și nu doar atât.

bratara fitness

Fie că o achiziționezi pentru a te menține, fie că o achiziționezi pentru a fi într-o formă mai bună, tracker-ul de fitness este un device destul de ieftin și eficient, încât să te mențină motivat în permanență. Ți-am pregătit un ghid cu 7 sfaturi pentru a folosi brățara de fitness cât mai eficient.

1. Stabilește-ți un target!

Monitorizează cât mergi zi de zi, cât alergi, cât pedalezi pe bicicletă. În felul acesta te vei simți motivat să perseverezi. Este esențial să stabilești un target realist, la care să lucrezi pas cu pas pentru a-l realiza. În cazul în care îți stabilești un target nerealist, riști să nu îl poți atinge și să te demotivezi foarte repede.

Măsurând activitatea unei zile sau a unei perioade, te vei putea ambiționa să îți depășești limitele. Fără o țintă bine stabilită, vei munci haotic, iar rezultatele vor întârzia să apară. Este important să fii constant și să crești intensitatea mișcării treptat. Mai toate brățările fitness au abilitatea de a stabili un target de pași efectuați zilnic, ce trebuie atins.

2. Fii cât mai competitiv!

Un alt mod de a rămâne motivat este să îți măsori rezultatele cu alți utilizatori. Spiritul competitiv te va ajuta să rămâi motivat pentru atingerea obiectivelor tale. Există tot felul de aplicații de fitness, ce îți permit să vezi rezultatele altor useri. Cu siguranță acest aspect te va determina să îți forțezi limitele de fiecare dată.

3. Recompensează-te!

După eforturi îndelungate, este important ca din când în când să te si recompensezi, pentru a se evita sentimentul de frustrare. De exemplu o dată pe săptămână îți poți face o mică plăcere. Fie că vorbim de o prăjitură sau de un burger, rămâne la latitudinea ta ce vei alege. Important este să optezi pentru o singură porție, de dimensiuni mici, cât să îți satisfaci pofta. Eventual ai putea să îți stabilești de la începutul săptămânii care va fi produsul cu care te vei recompensa, astfel încât să te asiguri că arzi caloriile respective în avans, iar rezultatele muncii tale nu vor avea de suferit.

4. Măsoară caloriile din farfurie!

Exercițiile zilnice reprezintă doar o parte din tot puzzle-ul. Pentru a obține sau a menține un corp sănătos, trebuie să fii atent la ceea ce mănânci, astfel că ar fi indicat să apelezi la o aplicație care îți măsoară numărul de calorii din farfurie.

O aplicație utilă ar fi Calorie Counter. Are o bază de date destul de astă, cu peste 5 milioane de produse, cu informații nutriționale pentru fiecare dintre ele. Așa că nu trebuie decât să adaugi ceea ce mănânci și vei putea ține o evidență asupra caloriilor produsului respectiv. În felul acesta vei putea delimita ce trebuie să tai, ce trebuie să adaugi în dieta ta.

tracker fitness

5. Nu te încrede în caloriile arse!

Deși brățara îți poate indica numărul de calorii arse, este bine de știut că aceste device-uri încă nu sunt atât de precise precum ne-am dori. Probabil un senzor foarte bun de acuratețe ar face ca prețul lor să crească destul de mult. Ultimele studii realizate, au dezvăluit faptul că marja de eroare ar fi undeva la 15%. În concluzie nu te apuca să numeri toate caloriile arse sau și mai bine, încearcă să depășești targetul zilnic stabilit.calorii arse

6. Nu o da jos de la mână!

O brățară fitness este utilă doar în cazul în care o porți în permanență, așa că încearcă să nu o uiți acasă. Multe modele sunt chiar rezistente la apă, astfel că le poți purta și în timpul dușului. Dacă autonomia ți-o permite o poți purta chiar zile bune fără să fii nevoit să o dai jos de la mână. Anumite modele permit chiar setarea unei alarme, astfel că îți poți stabili ora la care să te trezești dimineața. Te va trezi printr-o mică vibrație a încheieturii.

7. Stabilește pași mărunți!

Scopul unui tracker de fitness este acela de a-ți aminti să te miști cât mai mult posibil, iar asta nu înseamnă neapărat să alergi încontinuu, ci poate însemna chiar să te ridici mai des de la birou, să urci scările, în loc să iei liftul sau orice acțiune mică, ce ar putea face diferența după un anumit timp. Orice mișcare în plus față de o zi obișnuită, se va vedea, așa că ia-ți o brățară fitness care să îți amintească în mod constant că trebuie să faci mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.