7 aplicații pe care să le folosești zilnic pentru a fi mai productiv

productivitate

Este tot mai dificil să atingem un nivel al productivității satisfăcător, mai ales când desfășurăm o activitate cu multe taskuri, când sună și telefonul, când mai primim și o notificare pentru mail. Și uite așa se face că trece ziua și nu reușim să atingem toate taskurile stabilite…

Pentru că productivitatea este o problemă cu care ne confruntăm tot mai mulți, zilnic apar aplicații care își propun să ne ajute cu optimizarea activităților, însă de cele mai multe ori nu știm cum să le identificăm pe cele mai eficiente dintre ele.

Tocmai de aceea am realizat o listă cu aplicațiile cele mai utile, care să te ajute să devii mai productiv și să te scape de un stres inutil.

Aplicațiile următoare își propun să te ajute să termini mult mai repede tot ce ai de făcut de-a lungul unei zile.

1. Asana – este de fapt un ”To do list” mult mai avansat. Sarcinile pot fi asignate colegilor de echipă, se pot adăuga sarcini per proiect, per angajat, astfel încât fiecare va ști ce are de făcut, dar și în ce intervale de timp are de realizat sarcina respectivă. Este o aplicație ușor de utilizat, în care sarcinile pot fi rearanja cu rapiditate la nevoie.

asana

2. Evernote – este o aplicație ce te ajută să îți organizezi cât mai eficient spațiul de lucru. Totodată îți permite să îți păstrezi și o ordine în idei și documente, chitanțe, facturi, oferind și posibilitatea de a discuta prin chat și de ce nu de a-ți planifica vacanța mult visată. Aplicația asigură și o sincronizare a mai multor dispozitive, astfel încât vei putea continua activitatea începută la birou, pe tableta de acasă sau de ce nu pe smartphone în drum spre destinație.

evernote

3. Pocket – este aplicația ce îți permite să salvezi diferite pagini de interes, pentru a le citi ceva mai târziu. Se sincronizează cu mai multe device-uri, astfel încât poți alege să citești paginile salvate fie de pe tabletă, fie de pe smartphone. Cu un singur click, aplicația Poket arhivează articolul dorit, astfel încât îl vei putea citi mai târziu de pe orice device dorești. Important este să fii atent să nu salvezi mult prea multe articole, ce ar putea să te obosească la un moment dat.

pocket

4. Todoist – Se spune că trebuie să îți creezi zilnic o listă cu acțiunile ”To do!”, pe care să o ai mai tot timpul la îndemână. Cu toate acestea puțini sunt cei conștiincioși care o poartă în permanență cu ei. O aplicație interesantă ar fi Todoist. Aceasta te ajută să îți organizezi sarcinile cu sub-foldere, pe diferite culori în funcție de importanța lor. Aplicația se sincronizează cu toate dispozitive Android, astfel încât vei avea lista la purtător în permanență. Așa că nu vei mai putea căuta scuze pentru că nu ți-ai îndeplinit o anumită sarcină.

ToDoist

5. IFTTT – îți permite să creezi o conexiune între aplicații diferite, astfel încât să optimizezi foarte bine timpul pe care îl ai la dispoziție. Este aplicația care îți permite să sincronizezi tot ceea ce te interesează, inclusiv programul din timpul liber. Aplicația este un serviciu web gratuit, ce îmbină două servicii bazate pe condiția IF(dacă), THEN(atunci). (ex. IF apare pe Facebook o poză în care sunt etichetată, THEN descarc-o în Dropbox).

ifttt

6. SimpleNote – este o aplicație pentru iOS, pentru luat notițe. Îți poți realiza un ”To do list” pe care să îl ai mereu la îndemână. La fel ca și aplicațiile anterioare, și aceasta se sincronizează cu alte device-uri. Mergi la o întâlnire, ți-ai notat toate datele, acasă deja le regăsești pe laptop.

SimpleNote-App

7. Trello – este o aplicație potrivită pentru proiecte, ce îți facilitează administrarea lor. Aplicația este extrem de ușor de utilizat și totodată ușor de urmărit. În doar câteva clipe vei fi la curent cu stadiul proiectului. Elementele din listă pot fi mutate cu ușurință sau rearanjate. Fișierele Trello sunt ca niște postit-uri digitale, ușor de urmărit, dar și de distribuit.

trello

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.