Dacia trimite 1100 de angajați în șomaj tehnic și luna aceasta!

Ușor, ușor fabricile încep să-și reaia activitatea, însă din păcate pentru Dacia, cererea de autoturisme nu este nu este încă atât de mare, încât producția să fie la capacitate maximă. Așadar, uzina de la Pitești fabrică în prezent cam 1200 de mașini, cu 500 mai puțin decât poate duce.

Prin urmare, reprezentanții Dacia au anunțat că până la sfârșitul lunii iunie, 1100 de angajați vor intra din nou în șomaj tehnic. Mai exact, măsura este luată pentru angajații de la secțiile Mecanică și Presaj, responsabili pentru producția de piese și subansamble pentru fabricile din Franța, Rusia, Brazilia și Maroc, fabrici care însă sunt închise.

„Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri. (…) Din 15.000 de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă” a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.

Măsura aceasta a fost luată la nici o lună de la repornirea activității grupului de la Pitești. În prezent, Dacia numără 15.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.