Xiaomi – în tratative pentru achiziționarea lui GoPro

În ultimele zile, valoarea acțiunilor GoPro a crescut la bursă, cu 8,8 procente. Creșterea nu este deloc întâmplătoare. Se pare că zvonul potrivit căruia Xiaomi intenționează să achiziționeze compania producătoare de camere de acțiune a atras această creștere, în condițiile în care în ultimele luni GoPro a trecut printr-o perioadă nu tocmai bună.gopro

Compania, fondată de Nick Woodman în 2002 a înregistrat o scădere considerabilă a acțiunilor, fiind nevoie de eforturi extrem de mari pentru a fi readusă pe linia de plutire. S-au făcut concedieri în masă, iar în 2018 au abandonat piața de drone.

În aceste condiții, CEO-ul companiei s-a arătat interesat pentru eventuale negocieri, declarând public că este pregătit să vândă: ”Dacă ar exista oportunitatea fuzionării GoPro cu o companie mama mai mare, acest lucru ne-ar ajuta să creștem afacerea și să obținem un ROI (return of investment) mai bun. […] am saluta oportunitatea de a explora o astfel de oportunitate.” Mai mult de atât, compania de camele de acțiune a solicitat și consultanță într-o eventuală vânzare din partea băncii de investiții JPMorgan Chase & Co.

Dacă în 2014, GoPro, compania era evaluată la aproximativ 10 miliarde de dolari, în prezent valoarea acesteia este estimată la aproximativ 761 milioane euro. Potrivit The Information, compania ar avea posibilitatea să obțină un miliard de dolari, în cazul în care ar fi vândută în momentul de față.

Valoarea unei acțiuni a înregistrat cea mai mare creștere în data de 14 februarie, când a ajuns la 5,30 $/acțiune, în timp ce cu doar două zile înainte era listată la 5,16$.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.