Sony Xperia XZ2 Compact și Xperia XZ2 lansate la MWC – primele detalii

Un lucru este cert, Sony se zbate din răsputeri pentru un loc la masa celor mai populare smartphone-uri, iar anul acesta japonezii vin la MWC cu două noi terminale mobile: Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact.

Xperia XZ2 și XZ2 CompactAmbele smartphone-uri rulează noul Android Oreo și vin cu un design atipic modelelor de anul acesta, bombat pe centru și subțiat înspre margini. Deși forma este cel puțin ciudată, avantajul acesteia este faptul că telefonele se așează mai bine în mână.

Dacă din față nu sesizăm modificări prea mari față de modelele anterioare, din spate se vede clar că avem de-a face cu o nouă generație de telefoane. Cele două modele lansate de producător sunt Sony Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact.

Xperia XZ2 deține un display de 5,7 inch, cu rezoluție Full HD +, iar XZ2 Compact ne propune o diagonală mai mică, de 5 inch. Ambele telefoane vin cu 4 GB de RAM și cu 64 GB memorie internă, cu posibilitatea unui upgrade de până la 400 GB printr-un card Micro SD. La interior sunt animate de noul procesor Snapdragon 845.

Sony se aliniază trendului actual și dotează noile device-uri cu încărcare wireless. Tot pe spate se află și senzorul de amprentă, poziționat pe centrul telefoanelor, mult mai ușor de accesat față de S9, sau iPhone X.

Ca și anul trecut, noile smartphone-uri vin cu camere performante. Au senzori de 19 MP, iar noutatea este că filmările slow-motion la 960 fps pot fi realizate la rezoluție 1080p(Samsung Galaxy S9 filmează la 960 fps, la o rezoluție 720p). După modelul iPhone și Samsung,, odată cu lansarea lui XZ2 și XZ2 Compact, și Sony oferă posibilitatea realizării de avatare 3D, ce pot fi distribuite prietenilor.

O altă noutate adusă de cele două telefoane, este utilă gamerilor. Este vorba de o vibrație, similară cu cea oferită de controllerul unui PlayStation, oferind astfel imersivitate în timpul jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.