Ce profit face Apple când vinde un iPhone cu 64GB în loc de 16GB?

     Mai cumpără cineva un iPhone nou cu doar 16GB? Fără slot microSD, cu filmare 4K, live photos și aplicații care ocupă din ce în ce mai mult spațiu? Cu siguranță nu ajung doar 16GB pentru toate astea.
Ei bine sunt sigur că încă sunt indivizi care au crezut că vor avea cel mai tare iPhone cu o memorie de 16gb. Adevărul este că viața cu un iphone de ultimă generatie si cu doar 16GB este tristă rău…
Totuși de ce Apple produce încă telefoane cu 16Gb ? Se pare că gigantul din Cupertino are o strategie foarte bună din care câștigă enorm.

     Business Insider susține că aceasta tactică aduce un profit suplimentar consistent pentru fiecare iPhone cu 64GB vândut. Diferența de preț dintre o variantă cu 16GB și una cu 64GB este de 100$. Costurile Apple ar fi de doar 12$. Asta înseamnă un profit suplimentar de 88$ pentru fiecare iPhone de 64GB vândut.

Screen Shot 2016-03-29 at 16.31.23

     Unii susțin că tocmai cumpărarea unui model cu 64GB ar fi motivul principal pentru care Apple nu a introdus și varianta de 32GB. În felul acesta decizia de cumpărare se realizează mult mai ușor când pentru doar 100$ vei beneficia de o capacitate de stocare de 4 ori mai mare.
Brandurile concurente. Samsung, LG, HTC au renunțat deja la terminale de vârf cu 16GB de stocare, pornind de la 32GB în sus.
Tim Cook însă a specificat că toate aceste analize de costuri sunt departe de adevăratele strategii Apple.

     Tu ce părere ai? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.