Nokia 8110 – primele impresii. Un telefon reinventat după 22 ani

Nokia 8110Dacă anul trecut la MWC, HMD Global relansa legendarul Nokia 3310, compania pare că-și dorește să formeze un obicei din asta și readuce la viață în cadrul aceluiași târg de tehnologie, un alt telefon al anilor ’90. Este vorba despre Nokia 8110, un telefon ce-și are originile prin 1996.

Dacă anul trecut Nokia 3310 nu prea avea cine știe ce funcții, ei bine noul Nokia 8110 beneficiază de ceva mai multă atenție din partea celor de la HMD Global.

În ceea ce privește designul, telefonul vine pe o nuanță jucăușă, denumită sugestiv Banana Yellow, dar și în varianta pe negru, din păcate nu la fel de atractivă. La standul Nokia, am observat că preferința era clar pentru modelul pe galben, așa că sunt convinsă că acesta va fi modelul cel mai cerut. Nokia 8810 are forma unei banane, este ușor curbat și ca modelul ddin 1996, vine cu un slider.

Are tastatură alfanumerică și display-ul de 2,4 inch nu suportă touch. La standul Nokia cred că 9 din 10 vizitatori credeau că telefonul are touchscreen. Noroc că era ăn permanență un reprezentant al companiei lângă telefon să clarifice acest aspect. Ne-am obișnuit atât de mult ca în prezent să avem telefoane cu touchscreen, că aproape nu mai concepem ca în 2018 să mai existe pe piață telefoane fără touchscreen.

Nu excelează deloc la capitolul performanțe. Nokia 8110 este animat de un procesor Snapdragon 205, dual-core, tactat la 1,1 GHz, 512 MB memorie RAM și 4 GB spațiu de stocare. În ceea ce privește conectivitatea, telefonul dispune de 4G cu VoLTE și WI-Fi.

La prima vedere telefonul pare o jucărie simpatică și nicidecum nu cred că se va ridica la succesul modelului lansat în urmă cu 22 de ani, însă este de apreciat că de această dată compania și-a făcut mai bine temele față de anul trecut când au relansat Nokia 3310.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.