Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro – primele smartphone-uri cu Inteligență Artificială

huawei-mate-10-culori

La începutul săptămânii acesteia, Huawei a lansat la Munchen noile Mate 10, Mate 10 Pro, dar și versiunea Mate 10 Porche Design. Smartphone-urile vin echipate cu un procesor Kirin 970, primul procesor cu Inteligență Artificială pentru terminale mobile, ce are o unitate dedicată de procesare neuronală.

Design

Device-urile au un display FullView, ce se întinde aproape pe întreaga suprafață frontală. Mate 10 vine cu un display de 5,9 inch, rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, cu tehnologia RGBW și are un aspect ratio de 16:9. Mate 10 Pro primește un ecran OLED de 6 inch, HDR, cu o rezoluție FH+, cu un aspect ratio de 18:9.

În ceea ce privește ecranul se folosește o nouă generație de sticlă, realizată din 5 straturi: Gorilla Glass(pentru curbură), NVCM(pentru culoare), UV Carving(pentru reflexii), PET și un strat INK(pentru culorile de fundal). Se pare că sticla folosită pentru cele două device-uri este atât de rezistentă, încât ar putea face față cu brio chiar și unor șocuri puternice.

Huawei-mate-10-pro

Pentru Huawei Mate 10 se păstrează butonul Home, cu senzorul de amprentă, însă pentru Mate 10 Pro, producătorul renunță la el, alegând să adauge senzorul de amprentă pe spate, așa cum am putut vedea și în cazul noilor Galaxy Note 8, Galaxy S8 și S8+. Diferența este că în cazul noilor telefoane Huawei, senzorul nu este plasat lângă camera foto, așa că utilizatorul nu riscă să apese din greșeală pe lentila camerei, în încercarea de a debloca telefonul.

Mate 10 va fi disponibil în variantele de culoare: Champagne Gold, Black, Mocha Brown și Pink Gold, iar Mate 10 Pro va fi disponibil pe nuanțele: Titanium Grey, Mocha Brown, Midnight Blue și Pink Gold.

Autonomie și certificări

Mate 10 Pro vine cu certificare IP 67, așadar este rezistent la apă și la praf, iar Mate 10 are certificare IP 53, fiind rezistent la stropi și la praf.

Bateria este de 4000 mAh, mult peste ceea ce întâlnim la flagshipurile de top din piață. Acestea promit o autonomie cu 30% mai mare față de telefoanele de top. Potrivit CEO-ului companiei, în condițiile unei utilizări normale, bateria telefonului ar trebui să reziste 2 zile fără probleme. Încărcarea rapidă face ca în doar 30 de minute, telefoanele să ajungă la 58% autonomie, fiind cu 50% mai rapidă decât cea oferită de iPhone 8 Plus și de patru ori mai rapidă decât încărcarea wireless.

huawei-mate-10-baterie

Camera foto, Inteligență Artificială și sistem de operare

Cele două telefoane încorporează un sistem dual-camera Leica, cu lentile Summilux-H, una de 12 MP și una monocromă de 20 MP, ambele având acum diafragma f/1.6. Potrivit lui Richard Yu, CEO-ul Huawei, camerele foto sunt capabile să înțeleagă și să surprindă fotografii profesionale. Totodată acestea pot recunoaște 13 tipuri de scene și obiecte. Inteligența Artificială recunoaște obiectele din imagine, ajustând conturul și contrastul în funcție de background, astfel încât fotografiile să fie cât mai reușite. Au demonstrat chiar și faptul că procesarea AI este pe device, nu în cloud.

Mate 10

huawei mate 10

Smartphone-urile sunt primele modele Huawei ce vin cu sistemul de operare Android Oreo 8.0 și interfață EMUI 8. Telefoanele au de asemenea un mod PC, conectându-se la orice display, fără a necesita un dock, așa cum se întâmplă în cazul vârfurilor de gamă de la Samsung. Interesant de remarcat, este faptul că telefonul poate fi folosit și după ce a fost conectat la display, fără a afișa pe monitor activitatea de pe telefon.

Mate 10 Porche Design

Având în vedere că Mate 9 Porche Design s-a bucurat de un succes peste așteptările producătorilor, atingând vânzări de câteva sute de mii de unități vândute, anul acesta s-a lansat o nouă generație de telefoane, așa cum era firesc, realizată tot în colaborare cu Porche Design.

Smartphone-ul va veni într-o cutie premium, ce va include o husă din piele naturală și două încărcătoare de mare viteză. Telefoanele Mate 10 Porche Design vor avea interfața realizată de Porche Design, ecranul de 5,9 inch, rezoluție de 2160 x 1080 pixeli, iar capacitatea de stocare va fi de 256 GB.

huawei_mate_10_porsche design

Preț și disponibiliate

Telefoanele vor fi disponibile în magazine, începând cu luna noiembrie, iar prețurile lor vor începe de la 699 euro pentru Huawei Mate 10, varianta cu 4GB de RAM și 64 GB, capacitate de stocare, pentru Huawei Mate 10 Pro, 799 euro, varianta cu 6 GB de RAM și 64 GB de stocare, iar pentru Huawei Mate Porche Design, prețl va fi de 1350 euro și va avea 256 GB. Dar până vor apărea telefoanele Huawei în magazinele din țară, poți face câteva comparații cu telefoanele de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.