Lansare Google Pixel 2 – LIVE Video

Google Home Mini
Înainte de lansarea mult așteptatului telefon, a fost anunțat un nou asistent Google Home Mini. Acesta vine la prețul de 49.99$ în US, un preț mult mai accesibil față de primul asistent Google ce sare lejer de 100$. La prima vedere pare a fi o alegere mult mai inspirată decat Echo Dot.
Google Home Max

Google Home Max este un alt asistent lansat în cadrul acestui eveniment. Este un device mult mai mare, ce va fi disponibil în 2 culori, la un preț de 399$. Odată cu achiziționarea asistentului vei primi și 1 an de acces gratuit(fără reclame) la Youtube Music.

Pixel Book
Un laptop hi-end cu procesor i5 sau i7, cu până la 16GB memorie RAM și cu SSD de până la 512GB. Este primul laptop ce primește Google Assistant. Are o grosime de 10mm, iar greutatea sa nu depășește 1kg. Îi poți cumpăra separat si un pen, Pixelbook Pen. Prețuri? De la 999$. Din păcate se pare că pentru Europa nu va fi disponibil prea curând pe rafturile magazinelor.

 

Pixel 2 si Pixel 2XL

Din punct de vedere al designului, smartphone-urile seamănă foarte bine cu modelele anterioare. Vin cu multe îmbunătări, însă nu cu cameră duală.

Ambele variante dispun de suport Active Edge ce îți permite să acționezi anumite funcții ale telefonului doar prin strângerea lui în mână.

Camera foto are 12 MP cu f/1.8 și folosește un senzor dual-pixel ce divide fiecare pixel în alți 2pixeli. Cu această tehnologie telefonul este capabil să realizeze cu o singura cameră acele poze cu fundal în ceață.  Camera se pare că este creată special și pentru realitate augumentată (s-au inspirat puțin de la ultimul eveniment Apple). Pentru filmare folosește în același timp și stabilizare optică de imagine, dar și stabilizare electronică. În testele DXOMark, telefonul a primit deja 98 de puncte pentru camera foto, cel mai bun scor de până acum, chiar și peste iPhone 8 sau Note8, ce au obținut doar 94 de puncte.

Tot inspirat de la Apple, Google lansează și o variantă similară cu Live Photos denumită Motion Photos. Funționalitatea pare aproape identică, înregistrând câte 3 secunde de video pentru fiecare fotografie.

La fel ca anul trecut, toți posesorii de Google Pixel primesc spațiu nelimitat în Google Photos pentru fotografii și video la calitatea originală (Google Photos este și acum gratuit pentru toți utilizatorii, însă există limitare la dimensiunea maximă a fișierelor, iar fotografiile și video-urile sunt compresate).

Anul acesta Pixel 2 suportă și funcția ”always-on display” pentru afișarea ceasului și a notificărilor.

Pixel 2

  • Ecran FullHD OLED
  • 3 variante de culoare: alb, negru și bleu.
  • 5 inch
  • certificare IP67
  • preț – 649$

Pixel 2 XL 

  • Ecran QHD OLED
  • 2 variante de culori: negru și alb cu negru
  • 6 inch
  • certificare IP67
  • preț – 849$

Având în vedere că smartphone-urile nu dispun de portul jack, Google a anunțat și o pereche de căști wireless, numite Pixel Buds. Interesant de menționat la aceste căști, este faptul că funcționează ca un translator personal, putând traduce dintr-o limbă în alta, în timp real. Deocamdată oferă suport pentru 40 de limbi, printre care și limba română și vor avea prețul de 159$.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.