Îți vei putea încărca telefonul în câteva secunde

Ne bucurăm de telefoane tot mai deștepte, dar încă avem o mare problemă cu autonomia lor. În cele mai multe cazuri încărcarea unui smartphone durează aproximativ 2 ore, iar în cele mai bune situații, aceasta este de aproximativ o oră. Însă cum ar fi ca alimentarea unui device să dureze doar câteva secunde?

incarcarea telefonului

Potrivit publicației Mashable, se pare că cercetătorii de la Universitatea Drexel lucrează la un nanomaterial, ce poartă numele de MXene, un material special, ce ar permite ionilor să se miște într-un ritm mult mai alert, realizându-se în felul acesta o încărcare super rapidă.

Proiectul a fost început încă din 2011 și ar putea aduce pe piață soluția mult așteptată pentru crearea unor acumulatori mai buni atât pentru smartphone-uri, laptopuri, cât și pentru autoturisme. Electrozii alcătuiți din acest nanomaterial vor fi inserați în baterii, ducând în felul acesta la un proces de încărcare foarte rapid. În doar câteva secunde acumulatorul ar putea fi încărcat complet.

Din păcate însă, nu a fost anunțată încă o dată de lansare a noului material. Așadar ar mai putea dura câțiva ani de zile până când ne vom putea bucura de beneficiile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.