Smartwatch-urile pentru copii interzise în Germania!

smartwatch

Dacă în România tot mai mulți părinți își accesorizează copiii cu ceasuri smart pentru a-i putea monitoriza în permanență, potrivit Mashable, în Germania aceste device-uri sunt considerate a fi nesigure, iar statul le interzice cu desăvârșire.

Argumentele ce stau la baza acestei decizii sunt următoarele: ceasurile de monitorizare pentru micuți au microfoane și posibilitatea de localizare prin GPS, aspect ce le-ar permite hackerilor să spioneze cu ușurință copiii și chiar pe cei aflați în jurul lor. Astfel se face că aceștia ar putea asculta cu ușurință chiar și conversațiile celor din casă, grădiniță, din parc sau oriunde s-ar afla prichindeii.

Ideea pare dusă la extrem, dacă stăm să ne gândim că vorbim de familii normale, care își doresc doar să știe că micuții lor sunt în siguranță. Da, sunt convinsă că un asemenea ceas poate fi hăckuit, vorbim de niște device-uri ieftine, ce au un preț de aproximativ 200 lei, însă dacă mă gândesc câte device-uri smart sunt într-o locuință, cred că ceasul de monitorizare al celui mic ar trebui să fie ultima grijă…

Eu una consider că un părinte este mult mai liniștit să-și știe copilul în siguranță, iar posibilitatea ca sistemul un smartwatch pentru copii să fie hăckuit, nu cred că este mai presus de această dorință.

Germania însă a trecut chiar și la anumite măsuri radicale, sancționând companiile producătoare și totodată amenințându-le cu măsuri mult mai aspre în cazul în care nu vor înceta comercializarea acestor device-uri. De asemenea părinții au fost avertizați că vor primi amenzi dacă vor continua să le cumpere copiilor astfel de dispozitive. Ciudat este, că aceste măsuri sunt luate doar pentru smartwatch-urile de copii, nu și pentru cele clasice…. Cu alte cuvinte, dacă părintele alege să îi ia copilului un smartwatch clasic, atunci statul nu mai are nimic împotrivă….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.