ENGIE Thermo Smart – pachetul potrivit dacă vrei să înlocuiești vechea centrală termică cu una nouă!

Gata cu zilele lungi și călduroase de vară. De vreo 2 săptămâni, seara, simt nevoia “să bag ceva lemne în foc”, adică să umblu la termostat. Nu de alta, dar m-am obișnuit cu o temperatură de 23-24 grade și parcă nu-mi vine să pun haine groase pe mine chiar și atunci când stau în casă. Toată copilăria am suferit de treaba asta. Veneam înghețată de la școală și acasă tot “bine îmbrăcată” trebuia să stau. De, așa era cu termoficarea. Până prin noiembrie, caloriferele erau mai reci decât o bere vara, iar în toiul iernii se întâmpla des să apară și avarii. 

Lucrurile s-au mai schimbat prin adolescență când și-au pus ai mei centrală termică. Abia atunci am văzut ce înseamnă confort: apă caldă și căldură la discreție. În urmă cu câțiva ani aveam să descopăr că se poate și mai bine de atât. Când m-am mutat într-un apartament nou, cu centrală termică în condensare, mi-am dat seama că se poate să ai apă caldă fără întrerupere, indiferent că la bucătărie se spală vase când tu îți faci duș. Și senzația a fost wow. Deci se poate și altfel, fără ca apa să vină în valuri, când fierbinte, când rece.

Pentru cei care vor să-și pensioneze centralele vechi, că mai troncăne din când în când sau că nu mai funcționează cum trebuie, ENGIE vine în perioada aceasta cu pachetul ENGIE Thermo Smart. Este potrivit pentru a-ți înlocui centrala veche cu una nouă, eficientă, cu un consum redus de gaz. Mai ales în contextul actual, când prețul gazelor a tot crescut, consider că este esențial să ne asigurăm confortul cu un consum cât mai mic de gaze. 

ENGIE Thermo Smart oferă în acest pachet posibilitatea de a alege între o centrală Ariston Clas One de 24 kW sau 30 kW și una Viessmann Vitodens 050-W de 19 kW sau 25 kW. Aici puteți vedea toate detaliile despre cele 4 opțiuni. Puteți vedea chiar și care este consumul de gaz pentru încălzire, cât și pentru apa caldă menajeră, astfel încât decizia luată să fie adaptată nevoilor voastre. Toate centralele fac parte din clasa energetică A, vin cu o garanție extinsă de 5 ani și au kitul de montaj inclus. 

Echipamentele și serviciile pachetului ENGIE Thermo Smart pot fi achitate în 60 de luni, pe factura ENGIE de gaz. Suma totală se împarte pe cele 60 luni și în această perioadă se adaugă consumului lunar de gaz. În felul acesta nu simți acest serviciu ca fiind un efort prea mare. 

De instalarea și punerea în funcțiune a centralei se ocupă specialiștii ENGIE. Verificările și reviziile periodice pentru instalația de gaz și centrală termică intră tot în atribuțiunea lor. Primești și monitorizare 24/7 și asistență tehnică pentru centrala termică, la nevoie. Cât despre ce se întâmplă cu vechea central, nu-ți bați capul cu asta, se ocupă cei de la ENGIE de reciclarea ei. Prin urmare tot procesul este destul de ușor de implementat. 

Tot în acest pachet vei mai primi și un termostat smart tado°, cu WiFi, la care să te conectezi prin aplicație, direct de pe telefon(indiferent că este vorba de Android sau iOS), pentru a-ți asigura temperatura ideală din orice colț ai o conexiune bună la internet. De exemplu, dacă temperatura este setată pe minim atunci când toată lumea este plecată de acasă, cu siguranță seara, îți dorești să găsești o locuință caldă și primitoare. Prin urmare, înainte de a pleca de la birou, poți seta ca temperatura să ajungă la 23-24 grade acasă, astfel ca atunci când intri pe ușă să te poți bucura de confortul locuinței.

Mai mult de atât, termostatul înseamnă și economii de până la 30% pe factura de gaz. Cum reușește? Oferă posibilitatea unei planificări Smart, pe ore, în funcție de programul tău. De exemplu, noaptea poți seta o temperatură de 21 grade; ziua, când nu e nimeni acasă, poți seta temperatura la 18 grade, iar după ora 17:00, când revii, să ajungă la 22-24 grade. Știe să detecteze când e geamul deschis și te anunță să ajustezi temperatura pentru a optimiza consumul, analizează chiar și calitatea aerului din încăpere și oferă sugestii pentru îmbunătățirea lui sau dacă pleci de acasă mai multe zile și ai uitat să setezi centrala pentru un consum cât mai mic, ai posibilitatea să faci asta și de la distanță. Totul după confortul tău și al celor dragi ție.

Dacă te afli în postura de a te despărți de vechea centrală, eu zic că pachetul ENGIE Thermo Smart sună bine și merită analizat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.