Drona rusească capabilă de a provoca un tsunami radioactiv mai aproape de realizare ca oricând

drona submarin rusească

Dacă pentru unii dintre noi dronele sunt un mijloc de divertisment sau o pasiune, iată că mai nou, ele pot deveni arme periculoase, responsabile pentru adevărate catastrofe. Încă din 2015 au apărut zvonuri potrivit cărora rușii ar lucra la o dronă submarină nucleară, capabilă de provocarea unor calamități. Proiectul a fost de curând confirmat chiar de surse ale Pentagonului și se pare că acesta este cunoscut sub numele de Status-6 Ocean Multipurpose System.

Pe 27 noiembrie 2016 ar fi fost detectat un test nuclear al Rusiei, cu o armă extrem de puternică, lansată de pe o dronă submarin, într-o zonă geografică nedeclarată de Pentagon. Se pare că dispozitivul submarin ar putea transporta și detona un mecanism nuclear, capabil de provocarea unui tsunami radioactiv, ce ar duce la contaminarea orașelor de coastă pe care ajunge.

Status-6 este imposibil de interceptat, iar în cazul declanșării unui eventual război, alte submarine de atac nu ar avea nici o șansă în calea armei rusești. Viteza pe care o poate atinge aceasta este de 185 km/h, iar ținta sa se poate afla și la 10.000 km distanță.

Conform unor informații neoficiale, Rusia o consideră o armă defensivă, ce ar fi luată în calcul doar în cazuri extreme. Și când mă gândesc că scutul american antirachetă se află în România, simt cum mă trece un fior rece pe șira spinării…Dronă-submarin-rusească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.