ANAF va fi cu ochii pe cei ce dețin domenii web cu extensia .ro

domeniu .ro

Agenția Națională de administrare fiscală(ANAF) va începe în curând o colaborare cu Institutul Național de cercetare și Dezvoltare(ICI), în vederea supravegherii celor ce dețin domenii web cu extensia .ro, înregistrate la serviciul www.rotld.ro. Domeniile vor fi supravegheate de către ANAF, în scopul colectării de date despre venituri și pentru combaterea evaziunii fiscale. Potrivit ANAF, tot procesul de supraveghere va respecta legislația în vigoare, iar datele cu caracter peronal vor fi protejate în continuare.

În comunicatul ANAF se specifică: „Agenția Națională de Administrare Fiscală și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică – I.C.I. București vor semna un protocol de colaborare în vederea schimbului de informații.”

Pe scurt, ICI București se angajează să transmită către ANAF, toate datele necesare cu privire la veniturile celor ce dețin domenii .ro.

Dintr-un raport recent al Ministerului Comunicațiilor, am aflat că în România sunt înregistrare 901.130 domenii .ro și doar 44% dintre acestea sunt și folosite. Pe RoTLD prețul unui domeniu .ro ajunge la aproximativ 50 $ + TVA și poate fi achiziționat pe o perioadă nedeterminată. Așadar, ai un domeniu cu extensia .ro? Atunci, fii cât mai transparent în activitatea ta, dacă vrei să eviți bătăile de cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.