Amazon Key – un nou serviciu de curierat, ce permite curierului accesul în locuință

Amazon Key

Din 6 noiembrie, Amazon va lansa un nou serviciu pentru clienții săi din Statele Unite. Este vorba despre serviciul Amazon Key, disponibil pentru membrii premium, ce le va permite curierilor să livreze produsele direct în locuințele clienților, când aceștia nu sunt acasă.

Dacă la prima vedere ai tinde să ridici sprânceana și să consideri acest serviciu ca fiind unul periculos, ei bine, trebuie să știi că tot procesul se va petrece sub atenta supraveghere a curierilor chiar de către proprietarii locuințelor. În timpul livrărilor, clienții vor putea urmări pe telefon tot ceea ce se întâmplă în locuința lor.

Clienții comunității Amazon, ce se vor califica pentru acest serviciu, vor fi nevoiți să achiziționeze un kit Amazon, ce include o cameră video și o încuietoare „smart”. Imaginile surprinse urmând să fie vizualizate prin intermediul unei aplicații de telefon.

Beneficiarii serviciului vor trebui să bifeze la comandarea produselor și opțunea livrare „in home”. Astfel, în momentul în care curierul ajunge la destinație, i se permite accesul în locuință, pentru a lăsa coletul în imediata apropiere a ușii de la intrare. Serviciul este gândit pentru a fi destul de sigur. Odată ce ușa s-a închis în urma curierului, aceasta se încuie instant, eliminându-se în felul acesta posibilitatea unei spargeri. Mai mult de atât, clientul poate urmări tot procesul de livrare, astfel încât să se asigure că totul decurge așa cum trebuie.

Serviciul acesta este promovat de Amazon nu doar pentru curieri, ci și pentru familie, prieteni, bonă sau firma de curățenie, în cazul în care proprietarul dorește să le acorde accesul în locuință, atunci când el nu se află acasă.

Kitul Amazon Key urmează să fie disponibil de luna viitoare în 37 de state din SUA, la prețul de aproximativ 250 dolari. Cam așa se va face livrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.