Altex amendat cu 50.000 lei pentru pentru reduceri false

Amendă de 50.000 lei pentru Altex, din partea ANPC. Amenda vine la pachet și cu propunerea de suspendare temporară a activității site-ului.

Motivul? Se pare că Altex promova produse la reducere și de fapt acestea nu beneficiau de niciun discount din suma de referință.

„Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site“, se arată în comunicatul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.”

Ei bine măsura de a amenda magazinul cu 50.000 lei nu mi se pare atât de gravă, pe cât propunerea pentru suspendarea site-ului. Mai ales acum în plin eveniment de Black Friday, când toate magazinele speră să doboare recorduri de vânzări.

Cireașa de pe tort este însă răspunsul extrem de pueril al reprezentanților Altex: „nu pot fi corecți într-o plajă în care nimeni nu e”.

E ca și cum ai fost prins la furat și începi să spui că fură și vecinii domne. Tu cum să nu furi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.