5 mituri despre încărcarea telefonului

incarcare telefonCând vine vorba de încărcarea telefonului, lucrurile par destul de simple, dar cu toate acestea trebuie să ținem cont de câteva reguli. Totuși, câte din aceste reguli sunt promovate de producător și câte sunt doar mituri?

Știai că majoritatea bateriilor lithium-ion, folosite de retaileri precum Apple și Samsung ar trebui să aibă o durată de viață între 3 și 5 ani, dacă ai grijă de ele?
În cele ce urmează vom demonta cel puțin 5 din aceste mituri, ce le cam dau bătăi de cap utilizatorilor.

1.Folosirea încărcătoarele care nu sunt originale, poate duce la distrugerea bateriei

Preferabil ar fi să utilizezi un încărcător original, dar cu siguranță există și încărcătoare bune pe care le poți achiziționa de la retaileri de încredere. Ideea este să nu faci astfel de achiziții din locuri ce nu îți conferă nici cea mai mică încredere.

2. Încărcarea bateriei peste noapte îți omoară bateria

De cele mai multe ori lăsăm la încărcat telefonul peste noapte. Este mai comod, și te scapă de grija că telefonul te-ar putea lăsa Doamne ferește, tocmai în timp ce vroiai să adaugi un comentariu la o poză de pe Facebook. Ceea ce trebuie să știi este că smartphone-urile sunt mult mai deștepte decât crezi. Odată încărcate, acestea se opresc din încărcare. Totuși, nu-ți fă un obicei de a pune telefonul în fiecare seară la încărcat dacă nu este nevoie. Este bine de reținut că durata de viață a bateriei va fi mai lungă în cazul în care îți ții telefonul încărcat între 40% și 80%.

3. Nu-ți încărca telefonul până când nu se descarcă complet bateria

Adevărul este că ar fi bine să îți încarci telefonul în fiecare zi, chiar dacă nu este complet descărcat, decât o încărcare totală din când în când, pentru că i-a ”murit” bateria. În cazul în care nu știai, fiecare baterie este concepută cu un număr finit de cicluri de încărcare și de fiecare dată când bateria se descarcă complet, se mai duce unul din aceste cicluri.

4.Nu trebuie să îți închizi telefonul niciodată

Deși telefoanele sunt device-uri Smart, asta nu înseamnă că ele nu au nevoie și de câte o pauză din când în când. Experții Apple recomandă închiderea telefonului o dată pe săptămână pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Închiderea telefonului este importantă chiar și pentru device-urile cu Android. Un simplu restart poate ajuta ”sănătatea” bateriei.

5. Nu ar trebui să îți folosești telefonul când este la încărcat

În cazul în care folosești un încărcător de încredere, utilizează telefonul cât îți dorești! Nu se va întâmpla nimic. Povestea din spatele acestui mit își are originea în 2013 când o însoțitoare de zbor de origine chineză s-a electrocutat în timp ce folosea iPhone-ul care era la încărcat. Problema a fost la încărcător. Acesta avea o calitate îndoielnică, ceea ce a și dus la nefericitul accident.
Iată și un filmuleț ce explică mai detaliat câteva din aceste mituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.